Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gvatemalā sācies vulkāna izvirdums

Gvatemalā ceturtdien sākās Fuego vulkāna izvirdums, vairākās eksplozijās izmetot lavu un pelnus, bet evakuācija tā dēļ nav uzsākta, paziņoja varas iestādes.

Gara lavas upe plūst uz vulkāna pamatni apmēram 35 kilometrus uz dienvidiem no valsts galvaspilsētas Gvatemalas, sacīja Nacionālā seismoloģijas, vulkanoloģijas, meteoroloģijas un hidroloģijas institūta (INSIVUMEH) pārstāvis Emilio Bariljass.

"Šobrīd notiekošā aktivitāte atbilst stromboliska rakstura izvirduma sākumam," sacīja Bariljass, minot zinātnisko nosaukumu izvirduma tipam, kurā apvienotas eksplozijas un lavas straume.

3,7 kilometrus augstais Fuego, kura nosaukums spāņu valodā nozīmē uguni, ir viens no trim aktīvajiem vulkāniem Gvatemalā.

Pašreizējā šī vulkāna aktivitāte ir spēcīgākā kopš 2018.gada jūlija, kad Fuego izmesta dubļu un pelnu straume pilnīgi nopostīja Sanmigelas Loslotesas ciemu un gāja bojā vairāk nekā 200 cilvēku.

Vairākos ciemos vulkāna pakājē ceturtdien sniga pelni, bet netika ziņots par nopietnāku situāciju, paziņoja nacionālais katastrofu koordinācijas centrs CONRED.

"Pagaidām nav uzsākta nekāda evakuācijas programma," bet CONRED uzmanīgi vēro situāciju, sacīja centra preses sekretārs Dāvids de Leons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits