Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

FOTO: Venecuēlā studentu protestos nogalināti trīs cilvēki

Pret valdību vērsto studentu demonstrāciju laikā Venecuēlā trešdien nošauti vismaz trīs cilvēki cilvēki, ziņo amatpersonas.

Uguni atklājuši bruņoti uzbrucēji, kas pārvietojušies ar motocikliem. Viņi sākuši šaut uz demonstrantiem, kas piedalījās pret valdību vērstajā mītiņā.

Uzbrucēji atklājuši uguni pret vairāk nekā simts protestētājiem, kuri bija iesaistījušies sadursmēs ar drošības spēkiem.

Izskanot šāvieniem, pūlī sākusies panika.

Apšaudē, kas izcēlās studentu demonstrācijas laikā, gājis bojā viens no protestētājiem un kāds valdības atbalstītājs.

Ar šautām brūcēm miris atrasts vēl viens demonstrants, kurš pagaidām vēl nav identificēts.

Demonstrācija, pret kuru tika atklāta uguns, jau tuvojās noslēgumam. Vairums no aptuveni 10 000 mītiņa dalībniekiem jau bija devušies mājās.

Kopumā sadursmēs, kas izcēlušās visā valstī notiekošo demonstrāciju laikā, ievainoti vismaz 23 cilvēki.

Pateicoties ekonomiskajām problēmām un pieaugošajai noziedzībai, Venecuēlā pieaug neapmierinātība ar prezidentu Nikolasu Maduro, kurš pagājušajā gadā nomainīja mirušo kreisi populistisko līderi Ugo Čavesu.

Studenti trešdien Karakasas ielās izgāja, pieprasot atbrīvot savus šonedēļ aizturētos biedrus. Viņiem pievienojās arī opozīcijas līderi.

Taču ielās izgāja arī autoritārā režīma atbalstītāji.

Nacionālās sapulces priekšsēdētājs Diosdado Kabeljo vardarbībā apsūdzējis labējo grupējumu aktīvistus. "Mūsu biedru noslepkavojis fašisms," uzstājoties nacionālajā televīzijā paziņoja parlamenta spīkers.

Tikmēr viena no opozīcijas līderēm - kongresmene Marija Korina Mačado - paziņojusi, ka vardarbība sākusies pēc tam, kad studentus ielenkuši valdības atbalstītāji.

Savukārt opozīcijas līderis Enrike Kapriless aicinājis saglabāt mieru. "Vardarbība nekad nebūs izeja. Mēs esam pārliecināti, ka lielais vairākums to noraida un nosoda," savā tvitera kontā raksta Kapriless.

Studentu demonstrācijas šonedēļ notiek arī citās Venecuēlas pilsētās. Īpaši lielas protesta akcijas notikušas Meridā un Tačirā.

Studentu protesti Venecuēlā nerimst jau divas nedēļas. Studenti ir neapmierināti ar Maduro ekonomikas politiku, kā arī ar aizvien pieaugošo noziedzības līmeni un cilvēktiesību situācijas pasliktināšanos.

Arī Maduro notikušajā uzbrukumā vainojis "fašistus," kuri, pēc prezidenta teiktā, cenšoties gāzt viņu no amata. Maduro uzdevis drošības spēkiem aizsargāt lielākās pilsētas un bloķēt jebkādas darbības, kuru mērķis ir destabilizēt situāciju valstī.

"Ja kāds centīsies izprovocēt vardarbību bez atļaujas rīkot demonstrāciju, viņš tiks aizturēts," televīzijā pārraidītajā uzrunā sacīja prezidents.

Tikmēr opozīcijas līderi solījuši turpināt demonstrācijas. Viņi vardarbībā vaino valdības atbalstītājus, norādot, ka tie protesta akcijas noslēgumā iefiltrējušies pūlī.

Demonstrācijas laikā aizturēti vairāk nekā 30 pret valdību noskaņoti aktīvisti, un pret viņiem sākta izmeklēšana par musināšanu uz vardarbību, pavēstīja iekšlietu ministrs Migels Rodrigess Torress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits