Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dienvidkoreja: Ziemeļkoreja nolēmusi nosūtīt 12 000 karavīru uz karu Ukrainā

Dienvidkorejas izlūkošanas aģentūra paziņojusi, ka Ziemeļkoreja ir nolēmusi nosūtīt 12 000 karavīru, lai Krievijas pusē cīnītos Ukrainā, vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūru "Yonhap".

Dienvidkorejas izlūkošanas aģentūra pavēstīja, ka Ziemeļkoreja ir nosūtījusi uz Krievijas pilsētu Vladivostoku sākotnējo kontingentu ar 1500 speciālo spēku karavīriem un drīzumā nosūtīs vēl vairāk.

Kā norādīja aģentūra, tā ir konstatējusi, ka no 8. līdz 13.oktobrim Ziemeļkoreja ar Krievijas karaflotes transporta kuģa palīdzību ir nogādājusi savus speciālos spēkus uz Krieviju, kas tādējādi apstiprina Ziemeļkorejas militārās līdzdalības sākumu.

Aģentūra pavēstīja, ka Ziemeļkorejas karavīri pēc apmācības tiks izvietoti frontes līnijā.

Karavīri ir nosūtīti uz Krievijas bāzēm, "tostarp Vladivostoku, Usurijsku, Habarovsku un Blagoveščensku, un ir paredzams, ka tos nosūtīs uz frontes līnijām, tiklīdz viņi pabeigs aklimatizācijas mācības," teikts izlūkdienesta paziņojumā.

Saskaņā ar izlūkdienesta rīcībā esošo informāciju, Ziemeļkorejas karavīriem izsniegtas Krievijas uniformas un viltoti Krievijas dokumenti.

Turklāt Ziemeļkorejas raķešu spēku virsnieki jau atrodas kaujas zonā un palīdz krieviem izmantot Ziemeļkorejas raķetes.

Dienu iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Briselē runāja par 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, kas varētu tikt iesaistīti karā.

Krievijas austrumos pašlaik tiek apmācīti aptuveni 11 000 Ziemeļkorejas kājnieku, lai piedalītos karā Ukrainā, savukārt pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs.

"Viņi būs gatavi līdz 1.novembrim," ceturtdien intervijā izdevumam "The War Zone" sacīja Budanovs.

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols piektdien rīkoja neplānotu drošības sanāksmi ar galvenajām izlūkošanas, militārajām un valsts drošības amatpersonām, lai apspriestu Ziemeļkorejas karaspēka iesaistīšanos Krievijas karā pret Ukrainu, paziņoja valsts prezidenta administrācija.

"Sanāksmes [dalībnieki] bija vienisprātis, ka pašreizējā situācija, kad ciešākas saites starp Krieviju un Ziemeļkoreju ir pārsniegušas militāro preču apriti, rada nopietnus draudus ne tikai mūsu valsts, bet arī starptautiskās sabiedrības drošībai," teikts Dienvidkorejas prezidenta administrācijas paziņojumā.

Dienvidkorejas amatpersonas norādīja, ka, visticamāk, daļa Ziemeļkorejas militārpersonu atrodas Krievijā un ir iesaistītas karā ar Ukrainu.

Ziemeļkoreja un Krievija pēdējā gada laikā ir ievērojami pastiprinājušas militārās saites, un jūnijā abu valstu līderi tikās, lai parakstītu visaptverošu stratēģiskās partnerības nolīgumu, kas ietver savstarpēju aizsardzības paktu.

Dienvidkorejas un ASV amatpersonas ir paziņojušas, ka Ziemeļkoreja ir piegādājusi Krievijai ballistiskās raķetes un citu munīciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits