Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Daudzi teroristi Ukrainā vēlas padoties, citi mīnē stratēģiskos objektus

Teroristi sākuši pārrunas ar Ukrainas pretterorisma operācijas komandieriem, lai apspriestu iespēju nolikt ieročus un atstāt aplenkumu. Tomēr tie, kuri vēlas turpināt karu, turpina veikt diversijas un mīnēt Donbasa stratēģiskos objektus, trešdien paziņoja Ukrainas valdības pretterorisma operācijas preses pārstāvis Oleksijs Dmitraškovskis.

"Turpinās pārrunas ar kaujiniekiem, kuri vēlas atstāt ielenkto zonu. Tomēr tāpat izlaist viņus nav iespējams. Nav runas par dažiem vai desmit cilvēkiem. Tādu ir ļoti daudz. Visus vajag pārbaudīt, precizēt informāciju, noskaidrot viņu darbības teroristu rindās un tamlīdzīgi. Tāpēc viss nav tik vienkārši. Mēs viņus varam izlaist, un, nonākot mums aiz muguras, viņi var turpināt savas teroristiskās darbības," sacīja Dmitraškovskis.

Pēc viņa vārdiem, ne visi teroristi vēlas padoties.

"Atsevišķas teroristu grupas apdraud Doņeckas mierīgos iedzīvotājus ar šahtās nozagtajām sprāgstvielām. Teroristi mīnē ceļus, uzbrauktuves uz tiltiem, stratēģiskos objektus un draud ar lieliem sprādzieniem pašā pilsētā. Kramatorskas un Slovjanskas iedzīvotāji ir ļoti iebiedēti un lūdz palīdzību. Kad bija iespējams šiem ļaudīm palīdzēt, viņi atteicās. Šobrīd mūsu spēki nevar palīdzēt," norādīja Dmitraškovskis.

Kā paziņojis tā sauktās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Borodajs, viņi gatavi atteikties no daudzām politiskajām prasībām un ir ar mieru uzsākt pārrunas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits