Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Čavesa atbalstītāji atzīmē viņa vadītā apvērsuma mēģinājuma 21.gadadienu

Sirgstošā Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa atbalstītāji pirmdien Karakasā devās gājienā, atzīmējot 21 gadu senos notikumus, kad Čavess 1992.gadā vadīja neveiksmīgu valsts apvērsumu.

Čavesa atbalstītāji bija tērpušies sarkanos T-kreklos un beretēs, un viņi skandēja saukļus Čavesa atbalstam, kā arī dziedāja valdību slavinošas dziesmas. Daudziem mītiņa dalībniekiem rokās bija vimpeļi ar uzrakstu "4-F", kas simbolizē 1992.gada 4.februāri, kad Čavesa vadībā notika neveiksmīgs militārais apvērsums pret toreizējo valsts prezidentu Karlosu Andresu Peresu. Čavess tolaik padevās un tika ieslodzīts cietumā, pēc diviem gan viņš tika atbrīvots un 1999.gadā uzvarēja prezidenta vēlēšanās.

58 gadus vecais Čavess pēc vēža operācijas šobrīd atgūstas Kubā, un kopš pēdējās operācijas, kas tika veikta 11.decembrī, sabiedrībā viņš nav redzēts.

Neraugoties uz bažām par viņa veselības stāvokli, Čavess oktobrī atkal uzvarēja prezidenta vēlēšanās. Tomēr slimības dēļ viņš nespēja 10.janvārī piedalīties inaugurācijas ceremonijā, kas tagad ir uz nenoteiktu laiku atlikta.

Pirmdienas mītiņā viceprezidents Nikolass Maduro nolasīja Čavesa atbalstītājiem vēstuli no prezidenta, kurā Čavess pauž nožēlu, ka nevar piedalīties apvērsuma gadadienas pasākumos. "Tomēr savā sirdī šajā nacionālās cieņas dienā esmu ar jums," bija teikts septiņas lapaspuses garajā Čavesa vēstulē. Pēc vēstules nolasīšanas viceprezidents klātesošajiem demonstrēja uz vēstules redzamo Čavesa parakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits