Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Austrālijas parlaments pieņēmis likumu par viendzimuma laulību legalizāciju

Austrālijas parlamenta apakšnams ceturtdien pieņēmis likumu par viendzimuma laulību legalizāciju. Likums pieņemts pēc tam, kad valsts iedzīvotāji likuma grozījumus ar pārliecinošu balsu vairākumu bija atbalstījuši pasta balsojumā, šādi izbeidzot gadu desmitiem ilgušos politiskos ķīviņus.

Atskaitot četrus Pārstāvju palātas deputātus, visi pārējie likumdevēji balsoja par laulības vienlīdzības likumu. Pagājušajā nedēļā likumu jau bija apstiprinājis Senāts, 43 senatoriem balsojot "par", bet 12 "pret".

Likuma pieņemšana apakšnamā tika sveikta ar gavilēm, apskāvieniem un ilgiem aplausiem.

"Kas par dienu mīlestībai, vienlīdzībai un cieņai! Austrālija to ir paveikusi," Pārstāvju palātai sacīja premjerministrs Malkoms Tērnbuls.

Likums vēl ir jāparaksta karalienes pārstāvim Austrālijā ģenerālgubernatoram Pīteram Kosgrovam, un tas varētu notikt jau tuvāko dienu laikā.

Jau ziņots, ka austrālieši pasta balsojumā atbalstīja viendzimuma laulību legalizāciju valstī. Balsojumā piedalījās gandrīz 80% balsstiesīgo jeb 12,7 miljoni cilvēku, no kuriem 61,6% atbalstīja viendzimuma laulību legalizāciju, liecina oficiālie rezultāti.

Pasta balsojums norisinājās divus mēnešus, bija brīvprātīgs un tiesiski nesaistošs.

Top komentāri

Vai perversijas stāvot uz
V
barikādēm MAZINĀS? Vai mauka vairs nav mauka? No tevis tas nav ne redzams, ne dzirdams, jo visu tu ar saviem maukas dvēseles mēsliem pievem. Būtu vēl vismaz saturu mainījis, lai kāds domātu, ka tu NEESI vienīgā mauka, kas uz barikādēm stāvējusi. Bet geji, ja laulāies un dzīvos tikli, REIZ Dieva bērni būs, jo TĀDI viņi jau tagad ir.
Slava Dieva,
S
jo laulība un mīlestība no Dieva nāk!
Vai
V
tās ir tās perversās rietumu vērtības par kurām Atmodā stāvējām uz barikādēm? Nez kā tie "laulātie" zilie rada savus bērnus? Vai tomēr cenšas "savākt" svešus mazuļus un tad tiem degradēt psihi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits