Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Astoņu magnitūdu zemestrīcē Meksikā 15 bojāgājušie

Meksikā ceturtdienas vakarā (piektdien pēc Latvijas laika) notika astoņas magnitūdas stipra zemestrīce, kas nodarījusi postījumus un kurā gājuši bojā 15 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Meksikas prezidents Enrike Penja - Njeto piektdien pēc ārkārtas sanāksmes Valsts katastrofu novēršanas centrā žurnālistiem teica, ka desmit cilvēki gājuši bojā Oahakas štatā, trīs - Čjapasas štatā, bet divi - Tabasko štatā.

Vairākums upuru zaudējuši dzīvību, sagrūstot ēkām, kurās viņi atradās. Viens no bojāgājušajiem ir mazulis, kurš nomira, kad elektroapgādes pārtraukuma dēļ slimnīcā pārtrauca darboties viņa mākslīgās elpināšanas iekārta.

Daudzviet Meksikā nodarīti postījumi ēkām un pārtraukta elektroapgāde.

Zemestrīce bija jūtama arī Meksikas kaimiņvalstī Gvatemalā, kur arī nodarīti postījumi ēkām.

Klusā okeāna cunami brīdinājumu centrs paziņojis, ka līdz trim metriem augsti cunami viļņi var sasniegt Meksikas, Gvatemalas, Salvadoras, Hondurasas, Nikaragvas, Kostarikas, Panamas un Ekvadoras piekrasti.

Pēc ASV Ģeoloģijas dienesta datiem, zemestrīces stiprums bija 8,1 magnitūda. Zemestrīce notika ceturtdien 23.49 pēc vietējā laika (piektdien 7.49 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradās Klusajā okeānā Meksikas dienvidu štata Čjapasas piekrastē, bet hipocentrs - 35 kilometru dziļumā.

Savukārt Meksikas seismoloģijas dienests paziņojis, ka zemestrīce bijusi 8,4 magnitūdas stipra. Ja tas tiks apstiprināts, tad šī būs bijusi spēcīgākā zemestrīce, kāda reģistrēta Meksikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits