Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Aicina Brazīliju izmantot Latvijas ostas preču tranzītam

Latvijas vēstniece Alda Vanaga iesniegusi akreditācijas vēstuli Brazīlijas prezidentei Dilmai Rusefai un tikšanās laikā ar valsts amatpersonām aicinājusi izmantot Latvijas ostas preču tranzītam uz Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Ceremonijas laikā Latvijas vēstniece uzsvēra, ka Brazīlija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas partneriem Dienvidamerikas kontinentā. Vēstniece arī apliecināja Latvijas gatavību strādāt, lai turpmāk attīstītu divpusējās attiecības ar Brazīliju, veicinot ekonomiskos un tirdzniecības sakarus, kā arī sadarbojoties izglītības un kultūras jomās. "Mēs priecājamies, ka šogad studijas Rīgas augstskolās ir sākuši seši studenti no Brazīlijas, bet jādara vairāk, lai brazīliešu interese par Latviju un tās augstskolām pieaugtu," uzsvēra vēstniece, vienlaikus minot, ka arī Latvijas diaspora Brazīlijā ir neatņemama divpusējo attiecību sastāvdaļa.

Akreditācijas vizītē vēstniece tikās arī ar Brazīlijas ārlietu ministru Mauro Vieiru un Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktoru Osvaldu Biato. Tikšanās laikā ar Brazīlijas valdības pārstāvjiem Vanaga uzsvēra ekonomisko attiecību attīstības nozīmīgumu, arī Latvijas uzņēmēju intereses palielināt eksportu uz Brazīliju. Vēstniece aicināja Brazīlijas pusi izmantot Latvijas ostas preču tranzītam uz Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm. Tika pārrunāti arī jautājumi par politisko un drošības situāciju Eiropā un Dienvidamerikā, kā arī par ASV un Kubas attiecību normalizēšanu.

Tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) pārstāvniecības Brazīlijā vadītāju-vēstnieku Žuao Gomesu Kraviņjo, vēstniece pauda gandarījumu par līdzšinējo ES un Latīņamerikas veiksmīgo sadarbību reģionālā un globālā līmenī, kā arī apliecināja gatavību turpmāk strādāt pie ES un Latīņamerikas saišu stiprināšanas, ņemot vērā abu reģionu kopējās vērtības.

Vanaga ir otrā Latvijas nerezidējošā vēstniece Brazīlijā ar rezidenci Rīgā. Pirmais Latvijas nerezidējošais vēstnieks Brazīlijā Artis Bērtulis tika akreditēts 2008.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits