Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Afganistānu pārņēmuši vardarbīgi protesti

Afganistānā nerimstošie protesti pret pagājušajā mēnesī Floridā notikušo musulmaņu svēto rakstu Korāna dedzināšanu, ko pārraudzīja skandalozu slavu ieguvušais protestantu mācītājs Terijs Džounss, svētdien prasījuši kārtējos cilvēku upurus, jo valsts dienvidu pilsētā Kandahārā nogalināti divi policisti, bet vēl vismaz 20 cilvēku guvuši ievainojumus, vēsta Reuters. Vēl 14 cilvēku, arī bērni, ievainoti, kad eksplodēja protestētāju aizdedzinātā degvielas kanna.

Asiņainie protesti sākās piektdien, kad parasti miermīlīgajā valsts ziemeļu pilsētā Mazārešarīfā satrakoti protestētāji nogalināja septiņus ANO darbiniekus. Savukārt sestdien Kandahārā notikušo protestu laikā tika nogalināti 10, bet ievainoti 80 cilvēki.

Svētdien sadursmes starp protestētājiem un policistiem sākās pēc tam, kad vairāki simti cilvēku ieradās pie ANO pārstāvniecības mītnes. Afganistānas austrumos aptuveni tūkstoš cilvēku bloķēja galveno ceļu, kas savieno galvaspilsētu Kabulu un Džalālābādas pilsētu.

Viņi dedzināja ASV karogu un šīs valsts prezidentu Baraku Obamu atgādinošu lelli un pauda uzskatu, ka T. Džounsam par savu nodarījumu ir jāatbild. «Mēs gribam, lai mācītājs, kurš dedzināja Korānu, saņemtu bargu sodu,» kāds jaunietis sacīja britu raidorganizācijai BBC. «Viņš nav cilvēks, viņš ir bezsmadzeņu dzīvnieks.»

B. Obama sestdienas vakarā paziņoja, ka Korāna dedzināšana ir «neiecietīga un fanātiska», tomēr neminēja T. Džounsa vārdu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits