Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Google: Ukrainas karā vairāk nekā citos konfliktos līdz šim tiek izmantota dezinformācija

Ukrainas karā vairāk nekā citos konfliktos līdz šim kā ierocis tiek izmantota dezinformācija, tādēļ interneta platformu uzturētājiem ir jāvelta daudz pūļu, lai atklātu maldinošas informācijas izplatīšanu, intervijā aģentūrai LETA uzsver "Google" viceprezidents globālās politikas un attiecību ar valdībām jautājumos Karans Bhatija.

Viņš norādīja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir kļuvis par galveno fokusu visā "Google" uzņēmumā, jo ir jāpievērš uzmanība dezinformācijas un maldinošas informācijas atrašanai. 

Bhatija atzīmēja, ka "Google" ir veikusi vairākus soļus, lai risinātu šo jautājumu, sākot ar to, ka Krievijas finansētie mediji vairs nav atrodami uzņēmuma platformās, savukārt "YouTube" platformā ir slēgti simtiem kanālu, kas izplatīja nepatiesu informāciju, un izņemti tūkstošiem video. Tāpat pārtraukta reklāmu izvietošana no Krievijas "Google" platformās.

"Google" pārstāvis minēja, ka ir arī svarīgi ieguldīt darbu, lai cilvēki varētu saņemt patiesu un precīzu informāciju, tostarp uzņēmums, piemēram, ir veicis vairākus pasākumus, lai nodrošinātu, ka cilvēkiem Ukrainā ir viegli pieejama nepieciešamā informācija, kur atrodas tuvākie palīdzības centri bēgļiem. Tāpat arī izveidota mobilā lietotne, lai cilvēkiem Ukrainā laikus būtu informācija par gaisa uzlidojumu trauksmes brīdinājumiem. 

Vienlaikus Bhatija norādīja, ka uzņēmums joprojām nodrošinām pieeju "YouTube" un "Google Search" Krievijā, jo uzņēmumam šķiet svarīgi, lai cilvēkiem Krievijā būtu pieejami fakti par to, kas patiesībā notiek šajā karā.

Būtisks arī ir darbs ar kiberdrošības izaicinājumiem, sacīja Bhatija, atzīmējot, ka ir virkne kiberdraudu - gan Ukrainas, gan visa reģiona institūcijām, un uzņēmuma komanda ir strādājusi, lai uzlabotu mājaslapu, domēnu drošību, kuri var būt potenciālo uzbrukumu mērķis.

Vienlaikus "Google" apņēmies dubultot ieguldījumus šajā reģionā, jo "viena no kara konsekvencēm ir, ka cilvēki, uzņēmumi un investori jūtas satraukti par stabilitāti un izaugsmes iespējām," sacīja Bhatija.

Viņš pauda pārliecību, ka arī turpmāk šis būs ļoti svarīgs reģions uzņēmumam un arī Eiropai, tostarp ekonomiskās izaugsmes ziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits