Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tallinas Ušakovs tēmē uz uzvaru

Vēlēšanu drudža pārņemtajā Igaunijā iedzīvotāji jau svētdien dosies pie balsošanas urnām, lai izraudzītu pašvaldību vadītājus, un prognozes liecina, ka galvaspilsētā Tallinā varu pārliecinoši izdosies nosargāt populistiskās Centra partijas priekšsēdētājam Edgaram Savisāram, piektdien raksta laikraksts _Dien_a.

Centra partija, lai iekarotu vēlētāju simpātijas, rīkojusi grandiozas akcijas ar uguņošanu, dalījusi bezmaksas radioaparātus un sasolījusi pensionāriem iespēju lielveikalos lētāk iegādāties pārtikas produktus, kamēr pats E. Savisārs pirmsvēlēšanu drudzī skraida no viena objekta atklāšanas uz otru, pārvēršoties par profesionālu lentīšu pārgriezēju.

Centra partija, kurā saskatāma virkne līdzību ar Rīgas saimnieka Nila Ušakova Saskaņas centru, gandrīz bez pārtraukuma pārvalda Tallinu jau kopš 2001. gada. E. Savisāra partija Tallinā varētu iegūt pat 50-51% balsu, vēsta kompānijas TNS Emor jaunākie sabiedriskās aptaujas rezultāti. Partija mērķtiecīgi centusies pievilināt krievvalodīgos vēlētājus, un tai par labu nāk tas, ka Igaunijā pašvaldību vēlēšanās balsot var arī reģistrētie nepilsoņi, kas gan veido tikai 16% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Intervijā žurnālam Sestdiena Igaunijas pazinējs dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš piekrīt, ka E. Savisārs ir Tallinas Ušakovs, un zīmīgi, ka Rīgas mērs aizņēmies no igauņu kolēģa virkni ideju. Tallinā jau kopš janvāra pilsētā deklarētie iedzīvotāji sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas. Rīgas pašvaldība gan apjautusi, ka šobrīd bezmaksas transports būtu pārāk dārgs prieks, tādēļ deklarētajiem rīdziniekiem piedāvās lētākas biļetes. Taču izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenās būšot "pirmais solis, lai ieviestu bezmaksas sabiedrisko transportu rīdziniekiem kā Tallinā", pirms kāda laika savā Facebook profilā solīja N. Ušakovs.

Plašāk lasiet Signes Apsītes rakstā "Tallinas Ušakovs" tēmē uz uzvaru piektdienas laikraksta Diena 9.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits