Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Nausēda pārliecinoši pārvēlēts prezidenta amatā

Lietuvas valsts prezidenta amatā uz atkārtotu termiņu ar ļoti pārliecinošu balsu vairākumu ievēlēts pašreizējais prezidents Gitans Nausēda.

Lietuvas Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija rāda, ka viņu svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā atbalstīja 74,44% balsojušo. Par viņa sāncensi – premjerministri Ingrīdu Šimonīti – nobalsoja 24,06%. Vēlēšanās piedalījās 49,15% balsstiesīgo. Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas portāls LRT.lt atzīmē, ka G. Nausēda uzvarējis visās 60 Lietuvas pašvaldībās. Visvairāk G. Nausēdas iegūtajam atbalstam I. Šimonītei izdevās pietuvoties galvaspilsētā Viļņā, kur viņu atbalstīja 43,42% balsojušo, bet G. Nausēdu – 55,1%. Vēlēšanu pirmajā kārtā 12. maijā G. Nausēda saņēma 43,95% balsojušo atbalstu, I. Šimonīte – 20,05%.

G. Nausēda pēc vēlēšanām paziņoja, ka uzskata vēlēšanu rezultātu par patiesu novērtējumu mainīgos apstākļos veiktajam piecu gadu darbam. "Šo termiņu iezīmēja gan pandēmija, gan migrācijas problēmas, gan prezidenta vēlēšanas Baltkrievijā, kam sekoja briesmīgā kara Ukrainā sākšana, – tas viss sarežģīja arī mūsu iekšpolitisko stāvokli... Otrajā termiņā es tiekšos pēc rezultāta, būšu orientēts uz rezultātu vairāk, nekā tas bija pirmajā termiņā." teica 60 gadu vecais prezidents. Viņš solīja izmantot viņam doto uzticību, lai censtos panākt labklājību visiem iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits