Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Lietuvas muita atklāj sankciju apiešanas shēmu automašīnu eksportam uz Krieviju un Baltkrieviju

Lietuvas Muitas krimināldienests ir atklājis sankciju apiešanas shēmu automašīnu eksportam no Lietuvas uz Krieviju un Baltkrieviju, piektdien paziņoja dienests.

Shēmas mērķis bija apiet spēkā esošās sankcijas, kas aizliedz kravas automašīnu eksportu uz Krieviju un Baltkrieviju un to tranzītu caur Krieviju, izņemot preču pārvadājumus. .

"Kravas automašīnas ar puspiekabēm, kas pieder Lietuvā reģistrētiem uzņēmumiem, izbrauc uz minētajām valstīm, it kā lai pārvadātu preces vai tās paņemtu, bet nekad neatgriežas, un to reģistrācija vienkārši tiek mainīta ārvalstīs," norādīja muitas dienestā.

Līdzīga situācija ir arī ar luksusa automašīnām, kuras cilvēki reģistrē uz sava vārda un pēc tam tās neatved atpakaļ uz Lietuvu. "Tas ir mēģinājums izvairīties no Lietuvas muitas iestāžu stingrākas kontroles attiecībā uz iespējamu automašīnu ievešanu Krievijā," secinājuši Lietuvas muitnieki.

Muitas dienests uzraudzīs to uzņēmumu, kuri, iespējams, apiet sankcijas, darbību, pastiprinās kontroli robežkontroles punktos, kā arī veiks regulārus reidus un pārbaudes.

Par šādiem sankciju pārkāpumiem uzņēmumiem draud naudas sodi no 50-100% apmērā no preču vērtības, bet ne mazāk kā 10 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits