Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietuva paraksta līgumu par kaujas dronu Switchblade iegādi no ASV

Lietuvas Aizsardzības ministrijas paspārnē esošā Aizsardzības materiālu aģentūra parakstījusi līgumu par kaujas bezpilota lidaparātu Switchblade iegādi no ASV valdības, ceturtdien paziņoja ministrija.

Līgums paredz bezpilota lidaparātu palaišanas un kontroles aprīkojumu, simulatoru personāla apmācībām un apkopes pakotni, informēja ministrijā, piebilstot, ka līguma vērtība ir 45 miljoni eiro.

"Esam pirmā valsts pasaulē pēc ASV, kas iegādājas "Switchblade 600". Šie kaujas bezpilota lidaparāti sniedz jaunas pārvietojamas spējas, kas Lietuvas Bruņotajiem spēkiem ļaus iznīcināt ienaidnieka tankus un citus bruņutransportierus līdz 40 kilometru attālumā. Mūsu Bruņotajiem spēkiem nekad iepriekš nav bijušas tādas spējas," iepirkumu komentējis aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

ASV Lietuvai drīzumā nodos arī mazākos un vieglākos modeļus "Switchblade 300". Gaidāms, ka šo Lietuvas Bruņoto spēku spēju pastiprinājumu finansēs ASV Militārās palīdzības fonds.

ASV kompānija "AeroVironment" bezpilota lidaparāta modeli "Switchblade 600" prezentēja 2020.gadā. ASV šogad Ukrainai piegādājušas vairāk nekā 700 2011.gadā prezentētā modeļa "Switchblade 300" bezpilota lidaparātu.

Pagājušajā nedēļā Lietuva parakstīja 495 miljonu dolāru (466 miljoni eiro) līgumu ar ASV valdību par augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS palaišanas iekārtu iepirkumu. Līgumu izpildīs kompānija "Lockheed Martin". HIMARS ir savienojamas ar citām Lietuvas Bruņoto spēku izmantotajām tehnoloģijām, tādēļ vieglāka būs sistēmu integrācija esošajos aizsardzības plānos un savaldīšanas stiprināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits