Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuva aizliedz ieroču nēsāšanas atļauju saņemt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

Lietuvas parlaments ceturtdien pieņēma likumu, ar kuru valstī pastāvīgi dzīvojošiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem tiek aizliegts saņemt ieroča nēsāšanas atļauju.

Ieroču un munīcijas kontroles likuma grozījumus atbalstīja 112 Seima deputāti, viens bija pret un 13 atturējās. 

Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētāja Laurīna Kasčūna ierosinātie likuma grozījumi paredz, ka ieroča nēsāšanas atļauju Lietuvā var saņemt pastāvīgie valsts iedzīvotāji, izņemot Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi, kuriem nav arī Lietuvas pilsonības. 

Kasčūns grozījumu nepieciešamību pamatoja ar to, ka ir jānovērš iespējamu diversijas grupu veidošanās Lietuvā, ja sāktos nemieri.

Likums noteic, ka cilvēkiem, kas atbilst tādiem kritērijiem, bet jau ir iegādājušies ieroci, gada laikā pēc likuma stāšanās spēkā tas būs jāpārdod, jāpārveido vai jānodod policijai, kā arī viņiem tiks atcelta ieroča nēsāšanas atļauja. Likuma nepildīšanas gadījumā ierocis tiks konfiscēts.

Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas dati liecina, ka Lietuvā ieroča nēsāšanas vai glabāšanas atļauja ir 294 Krievijas pilsoņiem un 46 Baltkrievijas pilsoņiem. 

Igaunijas valdība novembra sākumā atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādātos grozījumus Ieroču likumā, kas paredz gada laikā anulēt ieroča nēsāšanas atļaujas trešo valstu pilsoņiem, tas ir, tādiem ārvalstniekiem, kas nav Eiropas Savienības vai NATO dalībvalstu pilsoņi.

Līdzīgs ierosinājums tiek izskatīts arī Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits