Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Igaunijā policisti mierinās negadījumos iekļuvušus bērnus ar spēļu lācīšiem

Igaunijā policijas un robežsargu automašīnās būs spēļu lācīši, lai mierinātu bērnus kuri iekļuvuši satiksmes negadījumos vai kādos citos incidentos. Tas būs iespējams, ja šim projektam būs saziedoti nepieciešamie līdzekļi, atsaucoties uz igauņu laikrakstu Jarva Teataja, vēsta BBC.

Studentu grupa bijusi pārsteigta, atklājot, ka ik gadu vairāk nekā tūkstotis bērnu iesaistīti negadījumos skolā, mājās, spēļu laukumos vai auto avārijās, kas uz bērniem atstāj ilgstošu un paliekošu iespaidu, līdz ar to grūtāk nekā pieaugušie tiek pāri pārdzīvojumam. Tāpēc jaunieši izplānojuši "traumu lācīšu" projektu ar mērķi līdz 1. jūnijam, Starptautiskajai bērnu tiesību aizsardzības dienai, katrā policijas un robežsargu mašīnā novietot divus spēļu lācīšus.

Ja bērni vēlēsies, viņi lācīti varēs ņemt līdzi uz mājām vai arī vietējā policijas iecirknī apmainīt pret citu.

Policisti un robežsargi labprāt atsaukušies šai jauniešu idejai, labi apzinoties, ka "negadījumu un ģimenē piedzīvotās vardarbības dēļ bērniem ir vajadzīgs mierinājums". Lai projektu īstenotu, izveidota vietne Kallikaru.ee un kopfinanēšanas platformas Hoondja konts, lai katrs, kuru šis projekts uzrunā, varētu piedalīties nepieciešamā finansējuma savākšanā. Ieceres īstenošanai laikā līdz 28. aprīlim nepieciešami 7000 eiro, un jau iemaksāti vairāk nekā 2700 eiro, kā arī iegūts vairāku uzņēmumu atbalsts, liecina informācija Hoondja lapā.

Sākotnēji bija plānots ekipāžām izdalīt jau lietotus lācīšus, tomēr vēlāk nolemts izvēlēties jaunas spēļmantas veselības un drošības apsvērumu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits