Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijā piespriež sodu par mēģinājumu ziedot Krievijas armijai bezpilota lidaparātus

Harju apriņķa tiesa ceturtdien noteica sodu izlīgumā ar trim vīriešiem, kuri mēģināja Igaunijā iegādātus bezpilota lidaparātus ziedot Krievijas armijai.

Tiesa Igaunijas un Krievijas dubultpilsonim Vladimiram Šilovam piesprieda viena gada cietumsodu, no kura 43 gadus vecajam vīrietim cietumā jāpavada četri mēneši, bet pārējie astoņi mēneši soda būs nosacīti ar četru gadu pārbaudes laiku.

Izlīguma procesā vēl diviem vīriešiem - Iljam Golembovskim un Ruslanam Golembovskim - piespriests piecu mēnešu nosacīts cietumsods ar viena gada un astoņu mēnešu pārbaudes laiku par naudas ziedošanu Šilovam ar mērķi iegādāties bezpilota lidaparātus.

Igaunijas Drošības policija Šilovu aizturēja 28.maijā, kad viņš gatavojās šķērsot Igaunijas-Krievijas robežu ar trim Igaunijā iegādātiem bezpilota lidaparātiem, kurus viņš plānoja ziedot Pleskavā bāzētai Krievijas gaisa spēku vienībai, kas pašlaik piedalās iebrukumā Ukrainā.

"Draugi, es braucu! Vēlējiet man veiksmi," kravas automašīnas šoferis un dziedātājs 28.maijā rakstīja sociālajā tīklā "VKontakte". Pievienotajā attēlā redzamas trīs kastes ar bezpilota lidaparātiem "DJI Mini 2 Fly More Combo".

Šilovs bezpilota lidaparātus iegādājās maija vidū. 15.maijā viņš sociālajā tīklā paziņoja, ka ir savācis ziedojumus. Trīs bezpilota lidaparātu iegādei viņš iztērējis 1797 eiro, no kuriem apmēram 1500 eiro iegūti no ziedotājiem.

"Paldies visiem par atbalstu. Mūsu zēni noteikti priecāsies," viņš rakstīja atbalstītājiem, atzīstot, ka lidaparātu nogādāšana Krievijā varētu būt riskanta, jo "mūsu muitas iestādes ne vienmēr ir paredzamas".

Par Šilova aizturēšanu Igaunijas Drošības policija paziņoja 31.maijā. Iepriekšējā dienā Harju apriņķa tiesa viņam noteica apcietinājumu.

Par palīdzības sniegšanu Krievijas armijai Igaunijā var piespriest cietumsodu līdz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits