Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ziņojums: Kremlis uzskata, ka ASV cenšas panākt režīma maiņu Krievijā

Kremļa līderi ir pārliecināti, ka ASV ir nodoms panākt režīma maiņu Krievijā, un šīs bailes sekmē spriedzes palielināšanos un militāro konkurenci bijušo Aukstā kara pretinieku starpā, teikts Pentagona izlūkošanas struktūras ziņojumā.

Maskavā vērojama "dziļa un pastāvīga neuzticēšanās ASV centieniem sekmēt demokrātiju visā pasaulē un tam, ko tā saredz kā ASV kampaņu uzspiest vienu globālo vērtību komplektu", teikts trešdien vakarā izplatītajā atslepenotajā Aizsardzības izlūkošanas pārvaldes (DIA) ziņojumā.

"Kremlis ir pārliecināts, ka ASV veido bāzi režīma maiņai Krievijā. Šo pārliecību vēl vairāk nostiprinājuši notikumi Ukrainā," norāda ziņojuma autori.

"Maskava bažījas, ka ASV centieni diktēt pieņemamu starptautisko normu komplektu apdraud Kremļa varas pamatus, dodot atļauju tam, lai notiku iejaukšanās Krievijas iekšējās lietās," teikts ziņojumā.

Tā nosaukums ir "Krievijas militārā vara", un tas ir ir pirmais šāds atslepenotais izvērtējums vairāk nekā divu desmitgažu laikā.

"Nākamās desmitgades laikā var rasties vēl pārliecināta un spēcīgāka Krievija," ievadrakstā norāda DIA direktors Vinsents Stjuarts. Netiek prognozēta jauna ideoloģiskās cīņa, kas būtu līdzīga Aukstajam karam, tomēr ziņojums brīdina, ka Maskava "grasās izmantot savu armiju, lai sekmētu stabilitāti atbilstoši savai izpratnei".

Top komentāri

Jirgenzons
J
šodien žunālā "Ir" intervija ar krievijas opozicionāro Mihailu kasjanovu , ļoti sakarīga , saka ka putins pats izdomājot ienaidniekus , lai noturētos pie varas , propaganda vālē tikai tuftu , itka sākot iet uz auugšu , sankcijas nākot par labu , tauta stāv un čurā par ķeizar... palasiet ja ir iespējams , vēl tur ir oligarhu sarunasd par preses kastrāciju .
Vilks
V
Patiesībā Kremlis uzskata (un pilnīgi pamatoti), ka mēģinājumi ar lecīgu uzvedību vairot savu ietekmi pasaules politikā ir pamatīgi izgāzušies, tāpēc automātiski draud varas zaudēšana pašā Krievijā, jo kā rāda pieredze, krievu nācijai nav svarīgi, lai vadonis nodrošina labklājību, bet gan to, ka pasaule no krieviem baidās. Ar to arī skaidrojami šobrīdējie vadoņu reitingi ar Staļinu priekšgalā un Putinu pagaidām augšgalā. Redzēsim cik ilgi. Amerikāņiem, šķiet, ir pieriebusies krievu lecīgā uzvedība, tai skaitā Sīrijā, un viņa sākuši arī rīkoties. Krieviem, kad apraujas bravūra, tad seko diezgan liels tukšums ... :) Vai to gribēs redzēt "krievu dvēseles", kas vēlē prezidentu? Redzēsim.
MCP
M
Tulkojums: mērkaķis ar granātu nojauš, ka viņam granātu grib atņemt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits