Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps cer uz jaunu sociālo mediju platformu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis par plāniem nākammēnes sākt jauna sociālo mediju tīkla TRUTH Social darbību beta režīmā uzaicinātiem dalībniekiem, vēsta AFP.

Paziņojumā, ko viņa vārdā izplatījusi Trampa Mediju un tehnoloģiju grupa (Trump Media & Technology Group – TMTG), teikts: "Es izveidoju TRUTH Social un TMTG, lai stātos pretī Big Tech [lielo tehnoloģiju firmu] tirānijai, kas slāpē opozīcijas balsis ASV. Mēs dzīvojam pasaulē, kurā Taliban ir plaši pārstāvēta Twitter, kamēr jūsu mīļākais ASV prezidents ir apklusināts. Tas nav pieņemami." TMTG plānojot arī sākt video pēc pieprasījuma piedāvāšanu šāda pakalpojuma abonētājiem.

D. Tramps tika izslēgts no lielajiem sociālajiem tīkliem Facebook, Twitter, Instagram, YouTube un Snapchat pēc tam, kad bija uzkurinājis savus piekritējus, kuri 6. janvārī ielauzās ASV Kongresa ēkā. TMTG vēsta, ka TRUTH Social tiks atvērts vispārējai lietošanai nākamā gada pirmajos trīs mēnešos. 

D. Tramps šogad bija sācis bloga vietnes internetā From the Desk of Donald J. Trump darbību, taču tā tiks slēgta pēc nepilna mēneša.

BBC tehnoloģiju reportieris Džeimss Kleitons pauž viedokli, ka D. Trampa vēlme radīt platformu, kas konkurētu ar Twitter un Facebook, vienkārši neīstenosies. "Pēc savas dabas šī platforma ir pārlieku politizēta. Tā nekļūs par tādu ideju apmaiņas vietni kā Twitter vai tīklu, kurā ir visa ģimene, kā Facebook."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits