Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Traģēdija ASV: Apšaudē koledžā noslepkavoti 9 cilvēki

Apšaudē, kas ceturtdien izcēlusies vienā no tehniskajām koledžām Oregonas pavalstī, nogalināti 9 cilvēki. Sākotnēji vietējie mediji ziņoja par vismaz 15 bojāgājušajiem un 20 ievainotajiem, taču vēlāk upuru skaits precizēts.Šāvējs miris apšaudē ar policiju, bet vēl nav zināms, vai viņš nogalināts vai nošāvies pats.ASV mediji identificējuši šāvēju kā 26 gadus veco Krisu Hārperu Merseru, bet policija viņa identitāti nav apstiprinājusi.

Spriežot pēc aculiecinieku ziņotā, šāvējs atklājis uguni vienā no klases telpām un pēc tam devies uz citām telpām, metodiski nošaujot savus upurus.

Šāvēja motīvi pagaidām nav zināmi.

Duglasas grāfistes šerifa biroja pārstāvis vietējiem laikrakstiem pastāstījis, ka pirmās ziņas par apšaudi saņemtas plkst.10.40 (plkst.20.40 pēc Latvijas laika).

"Kad ieradāmies, atradām daudzus sašautos vairākās auditorijās. Tiesībsargāšanas iestāžu [amatpersonas] atradās notikuma vietā un bija šāvēju neitralizējušas," CNN savukārt pastāstīja grāfistes ugunsdzēsības dienesta pārstāvis.

Viņš piebilda, ka divi ievainotie miruši ceļā uz slimnīcu.

Rozbērga, kurā atrodas koledža, ir aptuveni 110 kilometrus uz dienvidiem no Jūdžīnas un 290 kilometrus uz dienvidiem no Portlendas. Pilsētiņā mīt aptuveni 22 000 iedzīvotāju, bet tās koledžā mācās vismaz 3000 pilna laika studentu.

Koledžā mācās vēl aptuveni 10 000 nepilna laika studentu, kuru vidējais vecums ir 38 gadi un kuru vidū pamatā ir sievietes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits