Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - Uzbrucējs ASV Kalifornijas štatā frizētavā nošauj astoņus cilvēkus

Bruņots uzbrucējs trešdien atklājis uguni frizētavā Sīlbīčā, ASV Kalifornijas štatā, astoņus cilvēkus nogalinot un vienu smagi savainojot, pavēstīja policija. Šāvējam ar bijušo sievu, kas strādājusi frizētavā, bijušas domstarpības bērnu aizbildniecības jautājumā, pastāstīja par konfliktu informēti liecinieki.

Sākotnēji bija ziņas, ka incidentā dzīvība laupīta sešiem cilvēkiem, tomēr vēlāk no dzīves aizgājuši vēl divi, sacīja policijas preses pārstāvis Stīvs Boulzs. Šāvējs, kāds baltādainais, drīz pēc incidenta aizturēts netālu no slaktiņa vietas.

Kā vēsta vietējie mediji, šāvējs bijis kāds bijušais karavīrs, viņš bijis bruņojies ar vairākiem ieročiem un tērpies bruņu vestē. Policija šo versiju apstiprināja, norādot, ka uzbrucējs arestēts "bez incidentiem".

Policija reaģējusi, kad piezvanīts uz ārkārtas situāciju numuru 911, informējot par okeāna piekrastes tirdzniecības centra frizētavā notikušo šaušanu. "Kad mēs ieradāmies notikuma vietā, mēs atradām sešus mirušus cilvēkus un vēl trīs kritiski ievainotus cilvēkus," sacīja Boulzs. Divi upuri, neatguvušies no gūtajiem savainojumiem, miruši vēlāk.

"Policisti identificēja [šāvēja] automašīnu, kad tā jau brauca prom no notikuma vietas," skaidroja amatpersona. "Viņi sekoja, apstādināja to un nogādāja šoferi apcietinājumā." Auto atrasti vairāki ieroči, bet uzbrukuma motīvi pagaidām nav skaidri, sacīja Boulzs.

Brīdī, kad uzbrucējs frizētavā sāka šaut, tur atradās daudz cilvēku, visu frizieru darba krēsli bijuši aizņemti.

Bijusī salona darbiniece Lidija Sosa sacīja, ka uzbrucējs bijis vārdā Skots un viņš nošāvis savu bijušo sievu, ar kuru viņam bijušas domstarpības bērnu aizbildniecības jautājumā.

Slaktiņā nogalināts arī frizētava īpašnieks. "Vienīgais, ko es jums varu pateikt, ir, ka viņš šovakar ir debesīs," sacīja Sosa.

Sīlbīčā, kas atrodas 50 kilometrus uz dienvidiem no Losandželosas un kur mīt 25 000 iedzīvotāju, uzbrukums ar tik lielu nogalināto skaitu pieredzēts pirmo reizi. Boulzs sacīja, ka uzbrukums ir "neparasts un traģisks".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits