Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Irāna un Venecuēla izsmej ASV

Sankciju krustugunīs nonākušās Irānas prezidents Mahmūds Ahmadinedžāds kopā ar Venecuēlas prezidentu Ugo Čavesu gardi apsmējuši ASV, jokojot, ka notēmējuši Vašingtonas virzienā atombumbu. Abi līderi, sirsnīgi apkampdamies, sauca sevi par brāļiem un solīja kopīgiem spēkiem cīnīties pret rietumu imperiālismu, kuru veicinot ASV realizētā virskundzība.

«Venecuēlas un Irānas ļaudis grasās apkarot imperiālisma alkatību un augstprātību,» uzsvēra M. Ahmadinedžāds, Latīņamerikas tūres ietvaros viesojoties Venecuēlā. «Viens no jeņķu imperiālisma noskatītajiem mērķiem ir Irāna, tādēļ mēs tai izrādām solidaritāti,» piebalsoja U. Čavess. Viņš pārmeta ASV, ka Irāna tiek saukta par kara kūrēju, lai gan patiesais drauds esot paši amerikāņi.

«Imperiālisma runasvīri saka, ka mēs ar Ahmadinedžādu tagad dosimies uz pagrabu, lai nomērķētu uz Vašingtonu un iedarbinātu lielgabalus un raķetes. Tas ir smieklīgi,» U. Čavesu citējis The Daily Mail. Venecuēlas galva smiedamies piebilda, ka pakalniņā viņa prezidenta pils priekšā ierakta kodolbumba: «Tas uzkalns atvērsies, un gaismā iznāks liela atombumba.»

Līderi, sevi dēvējot par velniem, uzsvēra, ka viņu sadraudzība nerada it nekādus draudus. Ja abi plānotu kopīgi būvēt atombumbu, tad «šīs bumbas degviela būtu mīlestība», jokoja Irānas prezidents. «Vienīgās bumbas, ko mēs gatavojam, ir pret nabadzību, badu un ciešanām,» piebilda U. Čavess.

ASV un citas rietumvalstis ar sankcijām cenšas apturēt Irānas ambiciozo kodolprogrammu, aiz kuras tās saskata atombumbas izstrādes draudus. Tās draudējušas noteikt Irānas naftas embargo. Taču Irāna kategoriski noraida pārmetumus un uzsver, ka programma domāta vienīgi civiliem, nevis militāriem mērķiem. Valsts atklājusi jaunu urāna bagātināšanas staciju pazemes bunkurā, turklāt prezidents M. Ahmadinedžāds devies partnerattiecību stiprināšanas vizītē uz Venecuēlu, Nikaragvu, Ekvadoru un Kubu, kuru valdības vieno noraidoša pozīcija pret ASV. Vašingtona M. Ahmadinedžāda vizīti Latīņamerikas valstīs nodēvējusi par izmisīgiem draugu meklējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits