Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

ES un ASV kritizē Baltkrievijas opozicionāra notiesāšanu

Eiropas Savienība (ES) un ASV asi kritizējušas Minskas tiesas lēmumu sodīt ar pieciem gadiem cietumā Baltkrievijas opozīcijas politiķi un bijušo prezidenta amata kandidātu Andreju Saņņikovu, kurš tika atzīts par vainīgu masu nekārtību organizēšanā pēc 19. decembrī notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām.

«Šis spriedums ir [Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko] režīma atriebība par drosmi un atklātību. A. Saņņikovu sodīja par to, ka viņš iestājās par taisnību un demokrātisku savas valsts nākotni,» teikts Eiroparlamenta vadītāja Ježija Buzeka paziņojumā.

Arī ES ārlietu vadītāja Ketrina Eštone nosodīja tiesas spriedumu un sacīja, ka «ES ir gatava apsvērt turpmākus ierobežojošus pasākumus visa veida sadarbībā» ar Baltkrieviju, ziņo AFP.

Vašingtona uzskata, ka tiesas lēmums ir politiski motivēts. «ASV nosoda spriedumu pret A. Saņņikovu un citiem Baltkrievijas demokrātijas aktīvistiem. Mēs uzskatām par politiskajiem ieslodzītajiem tos piecus prezidenta amata kandidātus un citus aktīvistus, kas tika arestēti un sodīti saistībā ar masu nekārtībām 19. decembrī,» teikts ASV Valsts departamenta paziņojumā.

A. Saņņikovs un viņa sieva Irina Halipa tika arestēti 19. decembra vakarā pēc Minskas centrā notikušajiem plašajiem protestiem pret A. Lukašenko uzvaru vēlēšanās.

Prokuratūra paziņoja, ka tās rīcībā ir pierādījumi, ka A. Saņņikovs, kurš balsošanā ieguva otro lielāko vēlētāju atbalstu, esot kūdījis cilvēkus doties protestēt pret vēlēšanu iznākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits