Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bils Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV

Bils Geitss joprojām ir bagātākais cilvēks ASV, kura bagātība 2012.gadā sasniegusi 66 miljardus dolāru, kas ir par 10% vairāk nekā pērn, raksta biznesa žurnāla Forbes.

Datortehnoloģiju uzņēmuma Microsoft dibinātājam seko investors Vorens Bafets ar 46 miljardiem dolāru un biznesa programmatūras ražotāja Oracle līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 41 miljardu. Geitss kopš pagājušā gada savu bagātību palielinājis par septiņiem miljardiem dolāru, savukārt Elisons par astoņiem miljardiem dolāru jeb vairāk nekā 20%.

Ne tik spoži klājies Facebook dibinātājam Markam Cukerbergam, kurš gada laikā zaudējis 8,1 miljardu dolāru un noslīdējis uz 36.vietu Forbes sarakstā ar 9,4 miljardu dolāru lielu bagātību.

Arī finansists Džordžs Soross izkritis no Forbes pirmā desmitnieka un ar 19 miljardiem dolāru ierindojies 15.vietā. Savukārt pirmajā desmitniekā atgriezies Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs, kurš gada laikā savu bagātību palielinājis par 5,5 miljardiem dolāru līdz 25 miljardiem.

Kā raksta Forbes, 400 bagātākajiem amerikāņiem kopā pieder 1,7 triljoni dolāru, kas ir par 200 miljardiem vairāk nekā pērn, pateicoties akciju cenu pieaugumam un nekustamo īpašumu cenu kāpumam, it īpaši Losandželosā un Ņujorkā, kā arī mākslas darbu cenu lēcienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits