Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV Senāts aicina atzīt Krieviju par valsti terorisma sponsoru

ASV Senāts vienbalsīgi pieņēmis rezolūciju, aicinot Valsts departamentu atzīt Krieviju par valsti terorisma sponsoru saistībā ar tās darbībām Čečenijā, Gruzijā, Sīrijā un Ukrainā, kas novedušas pie "neskaitāmu vīriešu, sieviešu un bērnu nāves".

Līdzīgs priekšlikums iesniegts Pārstāvju palātā, kur, kā sagaidāms, spīkere Nensija Pelosi paudīs stingru atbalstu tā pieņemšanai.

Līdz ar rezolūcijas pieņemšanu Senātā tiek pastiprināts spiediens uz prezidenta Džo Baidena administrāciju atzīt Krieviju par terorisma sponsoru līdzās tādām valstīm kā Kuba, Ziemeļkoreja, Irāna un Sīrija.

"Krievijas bruņotie spēki pastrādājuši daudzus patvarīgus nevainīgu iedzīvotāju nāvessodus un centušies daudzviet Ukrainā slēpt savas zvērības masu kapos," teikts Senāta rezolūcijā.

Preses brīfingā otrdien Valsts departamenta preses sekretāram Nedam Praisam tika uzdots jautājums par Kongresa spiedienu un to, vai administrācijai nav bažu, ka līdz ar Krievijas atzīšanu par terorisma sponsoru netiks sarežģītas nākotnes sarunas par kara izbeigšanu.

Viņš atbildēja, ka Valsts departaments ir atbildīgs par "kritēriju pieņemšanu, ko Kongress noteicis likumā" attiecībā uz valsts terorisma sponsora statusa piešķiršanu, "un salīdzināt to ar faktiem uz vietas". Šis process jau notiek, norādīja Praiss.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits