Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ASV paziņo par jaunu militāro palīdzību Ukrainai 2,5 miljardu dolāru vērtībā; tanku sarakstā nav

ASV ceturtdien paziņoja par jaunu ieroču un munīcijas paketi Ukrainai 2,5 miljardu ASV dolāru vērtībai laikā, kad Ukraina gatavojas jaunai stadijai karā pret Krieviju.

Saskaņā ar Pentagona paziņojumu jaunajā militārās palīdzības paketē nav Kijivas lūgto kaujas tanku, bet tā ietver 90 bruņutransportierus "Stryker", 59 kājnieku kaujas mašīnas "Bradley", pretgaisa aizsardzības sistēmas "Avenger", kā arī lielkalibra un mazkalibra munīciju.

"Šajā paketē ietvertās 59 kājnieku kaujas mašīnas "Bradley" kopā ar vēl 50 "Bradley", kuras ASV 6.janvārī apņēmās piegādāt, un 90 bruņutransportieri "Stryker" nodrošinās Ukrainai divas kaujas brigādes," teikts Pentagona paziņojumā.

Iepriekš apsolītās 50 kājnieku kaujas mašīnas "Bradley" bija ietvertas ASV militārās palīdzības paketē vairāk nekā trīs miljardu dolāru vērtībā, par kuru tika paziņots pagājušajā nedēļā.

Kopā ar jauno paketi ASV militārā palīdzība Ukrainai kopš Krievijas iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī ir pieaugusi līdz vairāk nekā 26,7 miljardiem dolāru.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits