Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

ASV Kalifornijas štatā aizliedz homoseksuālistu pārveidošanas terapiju

ASV Kalifornijas štata gubernators Džefrijs Brauns svētdien vakarā parakstījis likumu, pavalstī turpmāk aizliedzot praktizēt tādas terapijas metodes, kuru mērķis ir izmainīt seksuālo orientāciju nepilngadīgajiem homoseksuālistiem.

Ārstiem turpmāk būs aizliegts praktizēt tā dēvēto rekonstruējošo terapiju. Eksperti jau iepriekš norādījuši, ka tā jauniešiem nodara psiholoģisku ļaunumu, tās rezultātā jauniešiem arī rodoties domas par pašnāvību. "Šīm metodēm nav pamata zinātnē vai medicīnā un tagad tās tiks izmestas pūšļošanas miskastē," tviterī apliecināja gubernators Brauns pēc likuma parakstīšanas par šo apšaubāmo terapijas veidu aizliegšanu.

Atbilstoši likumam ārsti nedrīkst praktizēt tādas terapijas metodes, kuru mērķis ir "izmainīt uzvedību vai dzimuma izpausmes, vai arī izskaust vai mazināt seksuālo vai romantisko pievilcību vai jūtas pret sava dzimuma cilvēkiem". Likums stāsies spēkā 1.janvārī.

Homoseksuālistu tiesību aizstāvju organizācijas Kalifornijā lobēja šī likuma pieņemšanu un tagad pauž cildinājuma vārdus gubernatoram.

Organizācija "Trevora projekts", kas homoseksuālistu kopienā sniedz palīdzību centienos novērst pašnāvības, gubernatoram jau paudusi pateicību par to, ka viņš "pasargā jauniešus no psiholoģiskas kropļošanas". "LGBT [lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu] jaunatne tagad būs pasargāta no metodēm, kas ne tik vien ir atmaskotas kā pseidozinātne, bet par kurām arī ir iegūti pierādījumi, ka tām uz viņu veselību ir izteikti negatīva ietekme," apliecināja Cilvēktiesību kampaņas vadītājs Čeds Grifins. "Mēs cildinām gubernatoru Braunu par to, ka viņš bērnu intereses izvirzījis pirmajā vietā, un aicinām visus štatus ņemt piemēru no Kalifornijas šajā jautājumā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits