Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

ASV izķer ložu drošās mugursomas

Apšaude Konektikutas štata Ņūtaunas pamatskolā ASV veicinājusi pieprasījumu pēc ieročiem un pašaizsardzības līdzekļiem, un tirgotāji sūdzas, ka noliktavās nepietiek preču, lai apmierinātu pirktgribētāju prasības.

Bailēs no līdzīgiem uzbrukumiem amerikāņi steidz apgādāt bērnus ar ložu necaurlaidīgām mugursomām. «Mana dēla dzīvība ir nenovērtējama,» aģentūrai AP stāstīja Kens Larsons. «Ja es varu viņam sagādāt 200 dolāru (106,2 lati) vērtu mugursomu, kas gādā par viņa drošību, man tas nav divreiz jāpārdomā.» Arī K. Larsonam ir ložu droša mugursoma, kuru vīrietis ņem līdzi ik reizi, kad dodas uz kinoteātri.

Tirgotājs Kerijs Klārks stāstīja, ka trešdien pārdevis 15 mugursomu, citreiz vesela mēneša laikā pārdodot tikai vienu. Somas, kuru aizmugurējā daļā iestrādāts ložu necaurlaidīgs panelis, maksā līdz 600 dolāriem. Tās pasargā no pistoles šāvieniem, nevis triecienieročiem, ar kādu pagājušajā piektdienā Ādams Lanca nošāva 26 cilvēkus, to vidū 20 bērnu vecumā no sešiem līdz septiņiem gadiem.

Audzis arī pieprasījums pēc ieročiem, turklāt pircēji steidz iepirkt tieši pusautomātisko šauteni Bushmaster AR-15, ko uzbrukumā izmantojis Ā. Lanca. «Tā jau ir paniska izpirkšana,» The Daily Beast sacīja ieroču veikala darbinieks Tims Makferlends. Vairākos štatos uzstādīti ieroču iegādes rekordi, iztukšojot noliktavas.

Eksperti skaidro, ka ieroču bumu veicinājušas bailes, ka jau tuvākajā laikā tiks pieņemts likums, kas aizliegs triecienieroču iegādi. Daudzi amerikāņi ir pārliecināti, ka ierocis nepieciešams, lai aizsargātos pret uzbrucējiem.

ASV prezidents Baraks Obama solījis, ka mēneša laikā publiskos jaunus ieroču kontroles plānus, kas var atjaunot triecienieroču aizliegumu, ierobežot ieročiem veltītos žurnālus un pastiprināt ieroču pircēju kontroli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits