Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizdomās par divu cilvēku nogalināšanu protestos Viskonsinā aiztur pusaudzi

ASV trešdien tika aizturēts 17 gadus vecs pusaudzis, kurš apsūdzēts par divu cilvēku nošaušanu Viskonsinas štata Kenošas pilsētā notiekošajos pretrasisma protestos.

Protesti un vardarbīgas sadursmes Kenošā ir notikuši, kopš policija svētdien vairākas reizes sašāva mugurā 29 gadus vecu afroamerikāni Džeikobu Bleiku, kurš gūto ievainojumu dēļ, visticamāk, visu atlikušo dzīvi būs paralizēts. 

Kenošā otrdienas vakarā, pretrasisma protestiem pāraugot vardarbībā, tika nošauti divi vīrieši 26 un 36 gadu vecumā, bet vēl viens 26 gadus vecs vīrietis tika sašauts un atrodas slimnīcā. Tas notika pēc tam, kad vīrietis civildrēbēs ar kaujas šauteni atklāja uguni uz demonstrantiem.

"Kenošas apgabala varas iestādes šorīt izdeva orderi par šo incidentu atbildīgā indivīda aizturēšanai, apsūdzot viņu pirmās pakāpes tīšā slepkavībā," paziņoja policija Ilinoisas štata Antiokas pilsētā apmēram 32 kilometrus no Kenošas.

"Šajā incidentā aizdomās turētais, 17 gadus vecs Antiokas iedzīvotājs, pašlaik atrodas [Ilinoisas štata] Leikas apgabala tieslietu sistēmas apcietinājuma vietā līdz izdošanas sēdei," teikts Antiokas policijas paziņojumā.

Kenošas pilsētas amatpersonas ir noteikušas komandanta stundu no plkst.19 līdz plkst.7 līdz svētdienai, cerot panākt mieru pēc otrdienas vardarbības. Tā notika, kad protestu vietā ieradās bruņotu pašpasludinātu kārtības sargu grupa, lai aizsargātu kādu degvielas uzpildes staciju. 

Otrdienas vakarā uzņemtos videoierakstos redzams, ka viens no šiem kārtības sargiem šāvis uz protestētājiem un trāpījis diviem, kas mēģināja viņu apturēt. 

Sociālais tīkls Facebook trešdien izdzēsa aizturētā pusaudža kontus, kā arī pašpasludināto Kenošas kārtības sargu grupas lapas. 

"Mēs esam atzinuši šo apšaudi par masu slepkavību un esam izdzēsuši šāvēja kontus no Facebook un Instagram," paziņoja sociālais tīkls, atbildot ziņu aģentūrai AFP.

Facebook piebilda, ka izdzēsis arī grupas Kenosha Guard lapu un šīs grupas izveidotu notikumu lapu, kas pārkāpušas sociālā tīkla nesen ieviestu aizliegumu attiecībā uz grupām, kuras slavina vardarbību vai mudina cilvēkus uz bruņotu konfliktu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits