Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

4 nedēļas pirms ASV prezidenta vēlēšanām Romnijs nedaudz apsteidz Obamu

Turpinies viņa popularitātes pieaugumam, republikāņa kandidāts uz ASV prezidenta amatu Mits Romnijs jau nedaudz apsteidzis pašreizējo Baltā nama saimnieku Baraku Obamu, liecina trešdien publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Kā liecina aģentūras "Reuters" un sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Ipsos" veiktās aptaujas rezultāti, šobrīd, četras nedēļas pirms 6.novembrī gaidāmajām vēlēšanām, par Romiju gatavi balsot 45% amerikāņu, kamēr Obamu atbalsta tikai 44% potenciālo vēlētāju.

Demokrātu kandidāts gandrīz visu septembri aptaujās bija pārliecinošs līderis, taču pēc Romnija pārliecinošā snieguma pagājušās nedēļas debatēs viņa pārsvars sāka sarukt un saskaņā ar svētdien publicētajiem "Reuters"/"Ipsos" aptaujas rezultātiem bija nokrities jau līdz diviem procentpunktiem, bet otrdien abu kandidātu izredzes bija izlīdzinājušās un katrs no viņiem varēja cerēt uz 45% balsu.

Pēc Romnija agresīvās Obamas ekonomiskās politikas kritikas debašu laikā Denverā arī citas aptaujas liecina par viņa popularitātes pieaugumu.

Tomēr Obamas pārsvars sāka mazināties jau pirms debatēm, Romnijam atgūstoties no kļūdām, kuras viņš bija pieļāvis kampaņas laikā.

"Ipsos" pārstāve Džulija Klārka norāda, ka situācija atgriezusies stāvoklī, kāds pastāvēja pirms abu partiju nacionālajiem konventiem, un liecina, ka cīņa par prezidenta amatu šogad būs ļoti sīva.

Viņa prognozē, ka šāds stāvoklis saglabāsies līdz pat vēlēšanu dienai.

"Reuters"/"Ipsos" aptauja ar interneta starpniecību veikta laikā no 6. līdz 10.oktobrim, intervējot 1027 vēlētājus, kas, domājams, 6.novembrī dosies pie balsošanas urnām.

Iespējamā aptaujas kļūda ir plus/mīnus 3,3 procentpunkti.

Arī aptaujājot reģistrētos vēlētājus, konstatēts, ka Romnija pozīcijas ir nostiprinājušās un vēlētāju priekšstats par bijušo Masačūsetsas gubernatoru uzlabojies plašā jautājumu spektrā.

Šobrīd 39% reģistrēto vēlētāju uzskata, ka Romnijs labāk spēs tikt galā ar federālā budžeta deficītu, kamēr par Obamu šādās domās ir tikai 27%.

Amerikāņi arī domā, ka Romnijs ir labāk piemērots ekonomikas problēmu risināšanai un bezdarba mazināšanai.

Tomēr vēlētāji joprojām dod priekšroku Obamam tādos jautājumos kā veselības aprūpe un apdrošināšana, sociālo pensiju programma, geju laulības un terorisma apkarošana.

Arī nodokļu jautājumā viņš joprojām apsteidz republikāņu kandidātu, taču pašreizējā prezidenta nostājas atbalstītāju skaits sarucis par septiņiem procentpunktiem, kamēr Romnijam tas par četriem pieaudzis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits