Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ZZS premjera amatam virza Kučinski (papildināts 17:29)

Zaļo un zemnieku savienība šodien Ministru prezidenta amatam atbalstījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska (ZZS) kandidatūru, apstiprināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS valdi neapmierina ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas rindās, portālu Diena.lv informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Līdz šim publiski apspriestajām Ministru prezidenta amata kandidatūrām nav bijis ne sabiebrības, ne Saeimas vairākuma atbalsta, tāpēc ZZS valde uzskata, ka jaunās valdības izveides process draud nonākt strupceļā. Turklāt šāda neskaidra situācija vēl vairāk mazina sabiedrības jau tā zemo uzticēšanās līmeni Saeimai, valdībai un politiskajām partijām, pausts ZZS vēstījumā.

Tāpat ZZS valde vienojusies neatbalstīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (Vienotība) kandidatūru Ministru prezidenta amatam, aģentūrai LETA norādīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Taujāts, vai ZZS neatbalstītu Šadurska veidotu valdību arī tad, ja Valsts prezidents šo personu tomēr nolemtu nominēt premjera amatam, Brigmanis atbildēja apstiprinoši.

Līdz šim pavērsienam par ticamāko tika uzskatīts variants, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc atgriešanās no komandējuma premjera amatam nominēs Šadurski, tomēr tagad viss atkal nonācis strupceļā. Jaunās valdības izveidi sarežģī jautājums par atbildības sfēru sadalījumu un amatiem, tāpēc sarunas netiek prognozētas ātras un vieglas arī pēc tam, kad Valsts prezidents būs nosaucis Ministru prezidenta amata kandidātu.

Tikmēr partija Vienotība nekomentē savu nostāju par ZZS atbalstīto premjera amata kandidātu Māri Kučinski un sagaidīs Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu. Vienotības līdere Solvita Āboltiņa aģentūrai LETA sacīja, ka nekomentēs "šīs spēles". Tāpat viņa norādīja, ka Vienotība uzticas prezidentam un viņa lēmumam. Līdz ar to šis politiskais spēks sagaida Vējoņa rīcību.

Neoficiāli joprojām tiek pieļauts, ka Vējonis premjera amatam varētu izraudzīties Vienotības pārstāvi. Prezidenta izšķiršanās tiek gaidīta otrdien.

(ziņa papildināta ar 7.-8.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas