Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ZZS iesniedz priekšlikumus valsts budžeta projektam par papildu 420 000 eiro

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši priekšlikumus nākamā gada valsts budžeta projektam, aicinot tēriņus palielināt par 420 000 eiro. 

Saskaņā ar koalīcijas vienošanos katram ZZS deputātam bija iespēja iesniegt priekšlikumus par papildu 20 000 eiro, līdz ar to kopā izveidojusies minētā summa, aģentūrai LETA skaidroja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. 

Politiskā spēka priekšlikumos rosināts atbalstīt dažādus sabiedrībai nozīmīgus pasākumus reģionos - izglītības un kultūras iestāžu aprīkojuma iegādi, bērnu laukumu izveidi un āra trenažieru uzstādīšanu jauniešu sportiskām aktivitātēm, inventāra iegādi ugunsdzēsēju postenim, nevalstisko organizāciju darbības nodrošināšanu, pašvaldību ceļu un infrastruktūras attīstību, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa (ZZS). 

Viņš pats iesniedzis priekšlikumus par dažu tūkstošu eiro atvēlēšanu, piemēram, Pūres kultūras nama aprīkojumam, Kandavas deju kolektīva un Sabiles ugunsdzēsēju vajadzību nodrošināšanai. Tāpat viņš rosinājis līdzekļus atvēlēt bērnu sporta laukumam. 

Kā ziņots, Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu, vidējā termiņa budžeta ietvaru, kā arī 19 saistītus likumprojektus.

Nākamā gada valsts budžeta projektam un saistītajiem likumprojektiem iesniegti ap 460 priekšlikumiem, šodien žurnālistus informēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība). Galīgajā lasījumā 2015.gada budžetu plānots pieņemt jau nākamnedēļ. 

Nākamā gada budžeta projektā konsolidētā valsts budžeta ieņēmumi plānoti 7,25 miljardu eiro, bet izdevumi 7,47 miljardu eiro apmērā, savukārt budžeta deficīts paredzēts viena procenta apmērā no iekšzemes kopprodukta.Salīdzinājumā ar 2014.gadu nākamajā gadā paredzēts 283 miljonus eiro liels izdevumu palielinājums, ņemot vērā gan pagājušajā gadā pieņemtos lēmumus, gan arī jaunās iniciatīvas, savukārt ieņēmumu palielinājums - 208 miljonu eiro apmērā. 

Kā prioritātes nākamā gada valsts budžeta projektā izvirzītas sociālā un nacionālā drošība, tostarp pasākumi ienākumu nevienlīdzības mazināšanai un uzņēmējdarbības konkurētspējas veicināšanai, un valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas