Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Žurnālists Lato Lapsa izsaukts uz KNAB saistībā ar portāla pietiek.com publikācijām

Žurnālistam Lato Lapsam pirmdien, 24. oktobrī, jāierodas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar portāla "pietiek.com" publikācijām.

Portāls sestdienas vakarā lasītājus informē, ka pagaidām nav zināms par kādām publikācijām ir runa, bet izsaukumu parakstījusi biroja Politisko organizāciju finansēšanas un kontroles nodaļas speciāliste Nataļja Titova.

Portālā minēts, ka KNAB interese par portāla publikācijām sākās drīz pēc tam, kad tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") ieteicis Lapsam atteikties no ieceres rakstīt grāmatu par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju Jutu Strīķi.

"Portāls "Pietiek" uzskata, ka KNAB rīcība, mēģinot uz biroju izsaukt žurnālistu un bez kādiem aplinkiem pieprasīt sniegt paskaidrojumus nevis par kādiem partiju finansējuma jautājumiem vai līdzīgām tēmām, kas oficiāli ietilpst KNAB darbības jomā, bet gan par konkrētām portāla publikācijām un tajās sniegtu informāciju ir pretrunā ar Satversmes 100.pantu, kas nosaka, ka "ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus"," uzsvērts publikācijā portālā.

Top komentāri

!
!
Kad pratinās Gunti Bojāru un Elīnu Siliņu?
Lelle
L
Paliek pavisam interesanti...mūsu valdošie pavisam aptrakuši. KNABis varētu vairāk vaktēt korumpantus un interesēties par valsts izlaupītājiem, nevis žurnaļugas trenkāt.
Anonīmais Šakālis
A
Lapsa pret Strīķi: Celebrity Deathmatch! Cerams, ka nebeigsies tā kā Lāčplēsim ar Melno Bruņinieku ;)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas