Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zinātņu akadēmija nepieslēdz apkuri koncertzāles Rīga telpām; Millers aicina saģērbties silti

Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) nav pieslēgusi apkures sistēmai koncertzāles Rīga telpas.

Latvijas Zinātņu akadēmijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Stengrevica aģentūru LETA informēja, ka SIA Rīgas koncertzāle bijušās nomas telpas apkures sistēmai nav pieslēgtas, jo Rīgas koncertzāle ir parādā par piegādāto siltumenerģiju.

Savukārt koncertzāles vadītājs Juris Millers paziņoumā medijiem norāda, ka LZA turpina izplatīt nepatiesu informāciju, cenšoties apmelot koncertzāli Rīga, traucēt tās darbību un ņirgājas par Latvijas sabiedrību.

"Pirms dažām dienām Latvijas Zinātņu akadēmija cieta pirmo sakāvi tiesas procesā, kurā SIA Rīgas Koncertzāle cēla prasību pret LZA par neapmaksātajiem rēķiniem. Lai arī LZA uzskatīja, ka tai ir tiesības rēķinus neapmaksāt, tiesa lēma citādi un LZA būs pienākums savas finansiālās saistības pret SIA Rīgas Koncertzāle nokārtot," paudis Millers.

Viņš uzsvēris, ka LZA ar paziņojumu par apkures nepieslēgšanu parādu dēļ izplatījusi jaunus melus. "LZA, turpinot izvairīties no dialoga, cenšas pasniegt pašas LZA apkurei izmantoto siltumenerģiju kā mūsu parādu," paudis Millers.

"Un proti – caur koncertzālei pienākošās siltumenerģijas skaitītāju apkure visas 2014./2015. gadu apkures sezonas laikā tika piegādāda diviem LZA stāviem, apkurinot aptuveni 800 kvadrātmetru platību, par ko LZA atsakās norēķināties. Vai tiešām SIA Rīgas Koncertzāle uz sava rēķina ir jaapkurina divi LZA ēkas stāvi, kurus LZA izmanto savām vajadzībām, daudzu tūkstošu apmērā? Domāju, ka nē," viņš turpinājis.

Pašlaik koncertzālē Rīga visi plānotie pasākumi norit, taču pašlaik koncertzāles Rīga telpās ir būtiski zemāka gaisa temperatūra nekā vajadzētu, tādēļ līdz brīdim, kad apkure tiks atjaunota, skatītāji uzvilkt siltākas drēbes.

"Acīmredzot, apkures nepieslēgšana koncertzālei Rīga ir kā agonijas gārdziens un pēdējā sīkā riebeklība, ko, ņirgājoties par skatītājiem, mūziķiem un aktieriem, veic Latvijas Zinātņu akadēmija. Lai gan – ko gan vēl var gaidīt no iestādes, kurā sēru sludinājumi ir redzami daudz biežāk, nekā ziņas par kādiem jauniem zinātniskiem atklājumiem," paudis koncertu organizētājs.

Latvijas Zinātņu akadēmija jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar Rīgas koncertzāli. Līguma laušanas pamats bija telpu nomas un siltumenerģijas parādi. Zinātņu akadēmija vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr Rīgas koncertzāle turpina šajās telpās veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus.

Zinātņu akadēmija norāda, ka Rīgas koncertzālei pašlaik nav nedz tiesiska pamata, nedz faktiskas iespējas rīkot publiskus pasākumus Zinātņu akadēmijas telpās.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka patlaban joprojām tiek tirgotas biļetes uz pasākumiem koncertzālē Rīga.

Zinātņu akadēmija uzsver, ka saskaņā ar Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumu Latvijas Zinātņu akadēmija nenes atbildību par Rīgas koncertzāles organizētiem pasākumiem.

Koncertzāles valdes loceklis Juris Millers iepriekš pauda nostāju, ka Zinātņu akadēmija pārkāpj normatīvos aktus. Pēc viņa teiktā, ja Zinātņu akadēmija vēlas lauzt līgumu, tad tai ir jāvēršas tiesā kā jebkurā situācijā, kad līgumu vēlas lauzt viena no tajā iesaistītajām pusēm.

Septembrī Zinātņu akadēmija atzina, ka necer ātri atrisināt konfliktu ar koncertzāli Rīga.

Papildināts ar koncertzāles vadītāja Millera teikto 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas