Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

VID sola nepadoties strīdā ar Ss.lv, tālākās darbības neatklāj

Latvijā populārās sludinājumu vietnes Ss.lv pārtapšana par ss.com ir legāls veids, kā izvairīties no likuma pildīšanas un nesniegt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) prasīto informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem, kuri portālā ievieto sludinājumus, atzīst VID. Taču dienests sola nepadoties strīdā ar interneta vietni – VID esot stratēģija, kā situāciju tālāk risināt, bet neatklāj, kā, piektdien vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

Savukārt portālam Db.lv VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine pavēstīja, ka VID iesniegs priekšlikumus normatīvo aktu grozījumiem, kā rezultātā varētu apturēt arī domēna Ss.com darbību. Tā kā pašlaik sludinājumu portāls Ss.lv ir nomainījis domēna vārdu uz Ss.com, VID tā darbību apturēt nevar, jo tam nav tiesību slēgt paplašinājuma domēnus .com. Līdz ar to ir nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktos.

Kārkliņa-Ādmine portālam Db.lv norādīja, ka priekšlikumi jau būtībā ir sagatavoti, jo VID jau iepriekš norādījis uz šādiem riskiem, bet nozares spiediena rezultātā tas netika sadzirdēts un VID priekšlikumi, kas paredz, ka dienests var prasīt apturēt jebkuru domēnu darbību, netika apstiprināti.

VID aģentūrai LETA skaidroja, ka VID mērķis nav apturēt uzņēmumu saimniecisko darbību tādiem biznesa pārstāvjiem, kas izpilda savas saistības un likumā noteiktos pienākumus.

"Patlaban likumā Par nodokļiem un nodevām ir noteikts, ka interneta pakalpojumu sniedzējam ir pienākums nodrošināt VID piekļuvi elektroniskā veidā apstrādātajai vai glabātajai informācijai, kas saistīta ar internetā veiktajiem nodokļu maksātāja darījumiem. Interneta vietnes administrētāja rīcībā ir plašāks informācijas apjoms par sludinājumu autoriem un sludinājumos reklamētajām precēm un pakalpojumiem, nekā interneta vietnē publiski pieejamā informācija. Šī informācija ir nepieciešama gan pārbaudāmo personu identificēšanai, gan šo personu veikto darbību izvērtēšanai," skaidroja VID.

No SIA Internet šodien, 4.augustā, ir saņemts iesniegums, ar kuru tiek apstrīdēts VID Nodokļu kontroles pārvaldes lēmums par saimnieciskās darbības apturēšanu. Saskaņā ar likumu Par nodokļiem un nodevām VID iesniegumu izskatīs un lēmumu pieņems piecu darba dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas, tas ir, līdz 11.augustam. Iesnieguma iesniegšana neaptur apstrīdētā lēmuma izpildi, norādīja VID.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar ss.lv īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA Internet saimniecisko darbību.

Internet 1.augustā pieņemto VID lēmumu par Internet saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Top komentāri

Andrejs Bubinduss
Es noklausījos VID nodaļas vadītājas interviju Latvijas Radio... tur intervēja arī patērētāju aizsardzības centra un ekonomisko zinību mācībspēku pārstāvjus. Par VID- VID nav ne mazāko tiesību un pamata, atsaucoties uz nedefinētiem likumiem ( kā to demagoģiski vervelēja VID dīva) pieprasīt uzņēmēju "sadarbību" ar VID "informācijas sniegšanā". Tātad, būtība ir tas, ka VID vēlas , lai uzņēmēji un to darbinieki būtu brīvprātīgie stukači, ziņotu par viņprāt aizdomīgiem darījumiem un aizdomīgiem uzņēmējiem , saviem darbiniekiem. Uzņēmējs nav operacionāla un tiesiska operacionālā un izmeklēšanas kompetencē subjekts, viņa likumos nevienā valstī nav dotas tiesības un pienākums veikt izzinošas, prevenciālas darbības. Tas, ko prasa VID, nozīmē, ka VID darbība ir tik neprofesionāla un neefektīva, ka sekas par savām neatbisltošām darbībām savas kompetences ietvaros VID vēlas uzspiest uzņēmējiem, veicot to iebaidīšanas, šantāžas un ierobežošanas metodes un prakses.
lenak pa tiltu
l
Manuprat, VID nav tiesibu pieprasit no ss.com shada veida informaciju, kas neattiecas uz pasha uznemuma nodokliem un kur nu vel sodit par to. Taa ir VID problema atrast negodigus auto tirgotajus un citus eenu ekonomikas silditajus!
Lat
L
Par šo stulbumu ir tieši atbildīga Finansu ministre un tātad ZZS, Latvijas lielāko zagļu piesedzēji
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas