Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret noziedzīgu grupu, kas radījusi lielus zaudējumus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde lūdz sākt kriminālvajāšanu pret deviņu personu grupu par krāpšanu lielā apmērā, kas valsts budžetam radījis zaudējumus 611 855 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja VID pārstāvji.

VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki nosūtījuši kriminālprocesu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Organizētā grupa laika periodā no 2008. gada līdz 2010. gada maijam sastādīja viltotu un nepatiesu informāciju saturošus grāmatvedības dokumentus par faktiski nenotikušiem darījumiem un iekļāva to datus organizētās grupas kontrolē esošo komersantu PVN deklarācijās. Tā rezultātā, uz nepatiesu informāciju saturošu un viltotu darījumu dokumentu pamata, veicot budžetā maksājamā PVN priekšnodokļa atskaitījumu, ar krāpšanu ieguva komersantu tiesības iemaksāt valsts budžetā par 611 855,90 latu mazāku PVN summu nekā faktiski pienākas.

Jau ziņots, ka pērn 6.aprīlī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm par izdarītu krāpšanu lielā apmērā. Izmeklētāji veica pirmstiesas izmeklēšanu un kratīšanas noziedzīgajā shēmā iesaistīto personu dzīves vietās - kopumā desmit adresēs - kā arī kādā birojā, garāžā un automašīnā. Kopumā tika veiktas 17 kratīšanas, kuru laikā izņemti vairāk kā 150 uzņēmumu zīmogi un faksimili, kas tika izmantoti fiktīvo darījumu noformēšanā.

Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas laikā par aizdomās turētajiem tika atzītas deviņas personas. Divām personām, kas atzītas par organizatoriem, no kriminālprocesa uzsākšanas dienas piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pārējām septiņām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar reālu brīvības atņemšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūts pietiekams pierādījumu kopums, lai ierosinātu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret 1973.gadā dzimušo Oļegu V., 1966.gadā dzimušo Igoru D., 1975.gadā dzimušo Irēnu V., 1941.gadā dzimušo Aleksandru H., 1974.gadā dzimušo Andri L., 1976.gadā dzimušo Denisu V., 1973.gadā dzimušo Sergeju M., 1983.gadā dzimušo Vadimu M., 1975.gadā dzimušo Juriju P. pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas