Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vasarā radio vismaz reizi nedēļā klausījušies 80% Latvijas iedzīvotāju

Vasarā vidēji nedēļā radio klausījās 80% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem, kas ir par 2 procentpunktiem vairāk nekā pavasarī. Savukārt, vismaz reizi dienā vasaras periodā radio ir klausījušies vidēji 59% iedzīvotāju aptaujātā vecuma grupā, liecina pētījumu aģentūras TNS dati.

Saskaņā ar TNS regulārā radio auditorijas pētījuma šī gada vasaras perioda rezultātiem viens radio klausītājs vidēji dienā radio ir klausījies 271 minūti jeb 4 stundas un 31 minūti, kas ir par trīs minūtēm vairāk nekā šogad pavasarī.

Vasarā salīdzinājumā ar pavasari Latvijā kopumā ir notikušas izmaiņas trīs klausītāko radio staciju sarakstā pēc klausīšanās laika sadalījuma. Pirmā klausītākā radio stacija līdzīgi kā iepriekš arī 2013. gada vasaras periodā ir radio stacija Latvijas Radio 2, kuras klausīšanai veltīti 21,1% no visa kopējā radio klausīšanās laika. No trešās vietas pavasara periodā uz otro vietu vasaras periodā pakāpusies radio stacija Radio Skonto ar 10,4% lielu klausīšanās laika daļu. Savukārt trešajā vietā ierindojas radio stacija Latvijas Radio 1 ar 9,5% lielu klausīšanās laika daļu.

Desmit Latvijā klausītāko radio staciju vidū pētījuma vasaras periodā vēl ierindojas tādas radio stacijas, kā Latvijas Radio 4 (6,9%), EHR (Eiropas hitu radio) (6,3%), Radio SWH (5,9%), Hiti Rossii / Russkoje Radio (4,7%), TOP Radio (3,9%), Star FM (3,6%) un SWH+ (3,1%).

TNS mediju pētījumu vecākā klientu vadītāja Signe Hokonena norāda, ka radio staciju tops pēc kopējās nedēļas auditorijas ir saglabājies nemainīgs. Visvairāk klausītāju Latvijā kopumā 2013. gada vasarā nemainīgi ir radio stacijai Latvijas radio 2, kuru vismaz reizi nedēļā ir klausījušies 23,1% jeb 409 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju vecumā no 12 līdz 74 gadiem. Otro vietu ar 15,7% jeb 278 tūkstošiem klausītāju ieņem radio stacija Radio Skonto, savukārt trešajā vietā 2013. gada vasaras periodā ar 12,8% jeb 226 tūkstošiem klausītāju ierindojas radio stacija Latvijas Radio 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas