Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Varētu rosināt atjaunot kriminālatbildību par policista goda aizskaršanu

Covid-19 ierobežojumu kontrolē pieaugot iedzīvotāju agresivitātei pret policistiem, Iekšlietu ministrija (IeM) varētu rosināt atjaunot kriminālatbildību par varas pārstāvja goda un cieņas aizskaršanu, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina IeM parlamentārā sekretāra Signe Bole.

Patlaban Krimināllikums paredz atbildību par pretošanos varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību.

Bole norādīja, ka janvārī, kontrolējot Covid-19 ierobežojumus, jau sākti septiņi kriminālprocesi par šādu pretošanos.

"Aizsargājot policista cieņu un godu, esam sākuši diskusiju par to, ka, iespējams, vajadzēs Krimināllikumā pievērst uzmanību varas pārstāvja godam un cieņai. Minētais nozīmē, ka likumā varētu atjaunot normu par varas pārstāvja un citas valsts amatpersonas goda un cieņas aizskaršanu," uzsvēra Bole.

Bole gan neminēja konkrētus piemērus par policistu cieņas aizskaršanu, taču aģentūra LETA pārliecinājās, ka, piemēram, nesen sociālajos tīklos ir ievietoti video, kur iedzīvotāji uz ielas agresīvi komunicē ar Covid-19 kontrolē iesaistītajiem likumsargiem.

Norma par varas pārstāvja un citas valsts amatpersonas goda un cieņas aizskaršanu no Krimināllikuma tika izslēgta 2004.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas