Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valsts prezidents apaļajā jubilejā saņem gleznu ar savu lauku māju ainavu

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien 70.jubilejā saņēmis apsveikumus no vairāku valstu prezidentiem, valdības ministriem, desmitiem uzņēmēju un organizāciju vadītājiem, portāls Diena.lv noskaidroja Valsts prezidenta kancelejā.Trešdienas rītā Valsts prezidenta kancelejas kolektīvs, sveicot Bērziņu, uzdāvinājuši Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova gleznu, uz kuras attēlotas Amatas krastā esošās prezidenta lauku mājas Kājiņas un ainava ap tām.

Prezidents jubileju vakarā atzīmēs plašā radu pulkā.Valsts prezidentu jubilejā apsveikuši Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, iknedēļas tikšanās laikā premjere Laimdota Straujuma dāvājusi sarkanu rožu pušķi. Tāpat sveicienus prezidentam veltījuši ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Metropolīts Aleksandrs, Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols, Latvijas Dzelzceļa šefs Uģis Magonis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, Lattelecom Juris Gulbis un daudzi citi.Tāpat apsveikumi saņemti no Austrijas, Vācijas, Azerbaidžānas, Lietuvas un Uzbekistānas prezidentiem.

Apsveicēji turpina apmeklēt prezidentu. Viņš visiem, kuri gan tieši, gan netieši ir sūtījuši savus sveicienus dzimšanas dienā, saka lielu paldies.

"Ikkatrs laba vēlējums ir pozitīvas enerģijas avots, iepriecinājums un atbalsts, kas dod spēku turpmākajam darbam un dzīvei," teica prezidents.

Bērziņš dzimis 1944.gada 10.decembrī Nītaurē, kur arī gājis skolā. 1971.gadā viņš pabeidzis Rīgas Politehnisko institūtu kā radioinženieris, bet 1988.gadā absolvējis Latvijas Valsts universitātes Ekonomikas fakultāti.

Savas karjeras laikā Bērziņš bijis Valmieras rajona Tautas deputātu padomes un Izpildkomitejas priekšsēdētājs, 1990.gadā ievēlēts par Augstākās padomes deputātu kā Latvijas Tautas frontes loceklis no Valmieras vēlēšanu apgabala, darbojies Augstākās padomes Ekonomikas komisijā.

1993.gadā viņš kļuva par Latvijas Bankas nodaļu privatizācijas priekšsēdētāju un tajā pašā gadā arī par Unibankas prezidentu. Šo amatu viņš atstāja 2003.gadā.

2006.gadā Bērziņš ievēlēts par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidentu un Latvenergo padomes priekšsēdētāju, 2007.gadā atbrīvots no SEB Unilīzings padomes priekšsēdētāja amata.

2005.gadā Bērziņš, būdams Zaļo un zemnieku savienības Rīgas mēra amata kandidāts, netika ievēlēts Rīgas domē. 2007.gadā viņš atkārtoti ievēlēts par LTRK prezidentu, bet 2008.gadā atkārtoti ievēlēts par Latvenergo padomes priekšsēdētāju.

2010.gadā ievēlēts 10.Saeimā no ZZS saraksta. bet par Latvijas prezidentu Bērziņš ievēlēts 2011.gada jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas