Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Valsts policijas dīkā atstātie četri fotoradari uz Latvijas ceļiem parādīsies pavasarī

Pašlaik dīkā atstātie četri pārvietojamie fotoradari savu darbu uz Latvijas ceļiem atsāks pavasarī, kad tiks pabeigta esošo datu bāzu un programmatūras pielāgošana jaunajām likuma prasībām, portālu Diena.lv informēja Valsts policija.

2013.gada 26. decembrī stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, paredzot, ka turpmāk transportlīdzekļa īpašniekam, ja viņš nav vadījis transportlīdzekli fotoradara fiksēta pārkāpuma brīdī, ir tiesības lēmumu par administratīvā soda piemērošanu apstrīdēt augstākā iestādē. Šie likuma grozījumi tapa, ņemot vērā Satversmes tiesas spriedumu, ar kuru par Satversmei neatbilstošu atzina likuma normu, kas liedza transportlīdzekļa īpašniekam fotoradara fiksētos sodus pārsūdzēt.

Tāpat spēkā stājās grozījumi arī ceļu satiksmes likumā, kas nosaka pārrobežu informācijas apmaiņu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem Eiropas Savienības dalībvalstu starpā. Šīs likuma izmaiņas prasa Valsts policijas īpašumā esošo fotoradaru programmnodrošinājuma un informācijas apstrādes pielāgošanu jaunajām prasībām. Tiklīdz tas būs izdarīts, Valsts policijas īpašumā esošie pārvietojamie fotoradari atgriezīsies uz Latvijas ceļiem.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis norādījis - būtiski atcerēties, ka visi līdz šim piemērotie sodi par pārkāpumiem, kas fiksēti ar fotoradariem, ir spēkā un ir likumīgi, jo minētais Satversmes tiesas spriedums par neatbilstošu atzina tikai normu par sodu pārsūdzēšanu, atzīstot par likumīgu visu pārējo ar fotoradariem saistīto regulējumu.

Jau vēstīts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) pavasarī varētu izsludināt iepirkumu pirmo 20 stacionārofotoradaru iegādei. Tiek prognozēts, ka pēc iepirkuma organizēšanas stacionāros fotoradarus reāli uz ceļiem varētu sākt uzstādīt rudenī.

Pašlaik Valsts policijas rīcībā ir minētie četri pārvietojamie fotoradari, ko iegādājās 2008.gadā. Savukārt komersanta nodrošinātie fotoradari no Latvijas ceļiem nozuda pērn, kad tika lauzts līgums par to izmantošanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas