Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdība atbalsta policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 laikā piešķirt piemaksas

Valdība šodien konceptuāli atbalstīja arī 2021.gadā policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 laikā piešķirt piemaksas.

Tāpat kā 2020.gadā, arī 2021.gadā piemaksas apmērs par vienu stundu paredzēts 75% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktos kritērijus un uzskaitīto amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu.

Sākotnēji Finanšu ministra vadītā vadības grupa pieņēma lēmumu piemaksu noteikt 50% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, taču jau vēlāk atbalstīja Iekšlietu ministrijas priekšlikumu par 75%.

Policisti un robežsargi saskaras ar paaugstinātu inficēšanās risku, tieši kontaktējoties ar cilvēkiem, kā arī nereti sastopas ar vardarbību un pret sevi vērstu agresiju no iedzīvotāju puses.

Patlaban Valsts policijā ir 96 Covid-19 pozitīvas amatpersonas un 94 kontaktpersonas, savukārt Valsts robežsardzē - 39 Covid-19 pozitīvas amatpersonas un 40 kontaktpersonas.

Tā rezultātā secināts, ka piemaksas apmēru samazināt nav pieļaujami, un tas nosakāms apmērā, kāds bija noteikts par laika periodu no 2020.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Vienlaikus tika atbalstīts Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikums par piemaksas par nakts darbu segšanu tām amatpersonām, kuras tika iesaistītas virsstundu darbā iedzīvotāju pārvietošanās aizlieguma kontrolei.

IeM vēl gatavos valdības rīkojuma projektus par naudas piešķiršanu no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Papildus nepieciešamais finansējums piemaksu izmaksai 2021.gadā nav precīzi aprēķināms, jo nav zināms, cik ilgi turpināsies ārkārtējā situācija un cik ilgi amatpersonām būs jāveic Covid-19 ierobežojumu kontrole.

Indikatīvi nepieciešamais finansējums piemaksai 2021.gadā vienam mēnesim ir 770 867 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas