Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vakarā Latvijā plosīsies sniegputenis

Sestdien Latvijā, sākot no rietumiem, debesis apmāksies un gaidāmi nokrišņi. Pēcpusdienā Kurzemē, vakarā valsts centrālajā daļā un vēlā vakarā arī austrumos būs spēcīgs sniegputenis - viens no stiprākajiem šajā ziemā, brīdina sinoptiķi.

Kurzemē gaidāms arī lietus, valsts rietumu daļā līdz otrdienai spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenās pakāpes brīdinājums par tālāku ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs, palieņu un citu zemāko vietu applūšanu.

No sestdienas pēcpusdienas līdz svētdienas rītam lielā valsts daļā būs spēkā dzeltenais vēja brīdinājums, Kurzemes rietumos izsludināts arī oranžais brīdinājums, svētdien Kurzemi skars vētra.

Tāpat izsludināti dzeltenās pakāpes brīdinājumi par stipru snigšanu un stipru putināšanu. Sniegputeņa laikā būs slikta redzamība, ceļi slideni, vietām veidosies sniega sanesumi.

Sestdien pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš. Pēcpusdienā Kurzemē, vakarā valsts centrālajā daļā un vēlāk arī austrumu novados vēja ātrums brāzmās sasniegs 16-21 metru sekundē, vietām Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes krastā - 22-26 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -3..+3 grādi, vēlā vakarā Kurzemē līdz +5 grādiem.

Rīgā dienas gaitā sabiezēs mākoņu sega un vakarā plosīsies sniegputenis, dienvidu vējš brāzmās tad pastiprināsies līdz 19 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +1 grāds.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars, bet no Norvēģu jūras tuvojas spēcīgs ciklons. Atmosfēras spiediens no rīta 1011-1014 hektopaskāli jūras līmenī, tuvākajā diennaktī tas strauji pazemināsies.

 

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas