Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vakar slimnīcā nogādāti desmit no karstuma cietušie

 Vakar slimnīcā nogādāti desmit no karstuma cietušie, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Trīs no cietušajiem bijuši bērni. Mazākais no viņiem bijis kāds piecus gadus vecs zēns Zemgalē. Viņš ilgi spēlējies saulē bez galvas segas, un vakarā puisītim konstatēta paaugstināta temperatūra.

Vidzemē deviņus gadus veca meitene aizvakar ilgu laiku atradusies saulē, un vakar viņai palicis slikti - sākusies vemšana. Savukārt Latgalē 10 gadus vecs zēns pēc intensīva sporta treniņa pusstundu saulē gaidījis autobusu bez galvas segas un nav lietojis pietiekami daudz šķidruma. Klātesošie pamanījuši, ka puisim ir izteikts vājums un nespēks, tāpēc izsaukuši mediķus.

Slikti palicis arī vairākiem pieaugušajiem. 22 gadus vecs vīrietis Vidzemē trenējies saulē, kaut arī mediķi aicina karstumā izvairīties no intensīvām fiziskām aktivitātēm.

Kurzemē samaņas traucējumi karstuma dēļ bijuši kādai 52 gadus vecai sievietei, kura četras stundas pavadījusi braucot mašīnā un maz lietojusi šķidrumu.

Divām sievietēm palicis slikti, strādājot dārzā. Vecākā no karstuma upuriem bijusi 82 gadus veca sieviete Vidzemē, kura ilgu laiku pavadījusi dārzā. Slikti palicis arī kādai 69 gadus vecai sievietei, kura strādājusi dārzā.

Mediķu palīdzība pēc ilgstošas uzturēšanās saulē bijusi vajadzīga arī vairākiem citiem cilvēkiem.

Mediķi aicina sargāt sevi rīt, kad tiek solīts liels karstums. Kā norādīja Vītola, īpaši nepieciešams uzmanīt bērnus, skatoties, lai viņi uzņemtu pietiekami daudz šķidruma un valkātu galvas segu. Bērni nedrīkst arī ilgstoši uzturēties saulē. Ik pa laikam pēc aktivitātēm saulē ir nepieciešams ieiet kādā vēsākā vietā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1154 izsaukumiem, no tiem 243 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas