Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VADC septembrī dosies 43 izbraukumos; lūdz atsaukties visu asinsgrupu donorus

Septembrī Valsts asinsdonoru centrs (VADC) dosies 43 izbraukumos, portālu Diena informēja centrā.

Izbraukumi plānoti Siguldā, Gulbenē, Valkā, Rogovkā, Līvānos, Kandavā, Ikšķilē, Jēkabpilī, Dobelē, Demenē, Cēsīs, Apē, Dagdā, Tukumā, Zilupē, Koknesē, Madonā, Sventē, Aizkrauklē, Preiļos Džukstē. Pilns izbraukumu saraksts apskatāms VADC mājaslapā www.donors.lv.

VADC lūdz visus donorus, gan pastāvīgos, gan arī tos, kas vēl domā par iesaistīšanos asinsdonoru kustībā, būt īpaši aktīviem un atsaucīgiem, lai kopā varētu nodrošināt nepieciešamo pieprasījumu pēc asins komponentiem. Šobrīd ir ļoti gaidīti visu asinsgrupu donori.

"Latvijas slimnīcās nemitīgi atrodas daudzi smagi slimi pacienti, kuriem nepieciešama asinsdonoru palīdzība. Diemžēl nelaimes mēdz notikt visneparedzētākajos brīžos un smagas veselības problēmas nav iespējams ieplānot ārpus atvaļinājumu laika, tādēļ lūdzam iedzīvotājus būt atsaucīgiem un rast iespēju ziedot asinis arī gada siltajos mēnešos," mudina VADC direktore Egita Pole.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas