Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Uzņēmējus varētu kreditēt arī valsts

Šā gada novembrī darbu varētu sākt vienotā attīstības finanšu institūcija (AFI), kas kopumā apvienos trīs dažādas institūcijas - Altum (bijusī Hipotēku un zemes banka), Latvijas Garantiju aģentūru (LGA) un Lauku attīstības fondu (LAF). AFI būs iestāde, kura ar dažādu finanšu instrumentu palīdzību (kredīti, garantijas, mezanīna aizdevumi, riska kapitāls) nodrošinās finanšu pieejamību tiem uzņēmējiem, kurus nekreditē komercbankas, jo uzskata, ka bankai risks, piešķirot kredītu, būtu pārāk liels.

Atbildīgās amatpersonas ir pārliecinātas, ka AFI darbība nodrošinās Latvijas kopējo ekonomikas izaugsmi un veicinās uzņēmējdarbības attīstību, jo ļaus īstenot inovatīvus projektus, kā arī stiprinās atbalstu biznesa uzsācējiem.

Nekonkurēs ar bankām

AFI darbosies ar valsts atbalsta programmu starpniecību un to finansējumu veidos Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļi un valsts līdzfinansējums. Jaunajā struktūrfondu programmēšanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam šīm atbalsta programmām iezīmētie ES līdzekļi ir 429 miljoni eiro, kuriem vēl papildus būs valsts līdzfinansējums. Tā, piemēram, energoefektivitātes programmā pieejamais ES finansējums ir 280 miljoni eiro, bet atbalstam uzņēmējdarbībai tiks novirzīti 149 miljoni. Jāpiebilst, ka AFI pamatkapitāls ir 215 miljonu eiro, bet jau pašlaik administrēto atbalsta programmu budžets ir 284 miljoni eiro. AFI padomes priekšsēdētāja un Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietniece Līga Kļaviņa Dienai stāsta, ka AFI nekādā gadījumā nekonkurēs ar komercbankām, jo tās uzdevums ir aizpildīt tās nišas finanšu tirgū, kurās nestrādā komercbankas.

Vairāk par šo tematu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas