Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ušakova vizīte Maskavā vērtējama kā spilgta priekšvēlēšanu aģitācija

Kamēr Velsā pasaules līderi domā kā apturēt Krievijas agresiju Ukrainā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) devies uz Maskavu - ceturtdien viņš ticies ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvarkoviču, kurš solījis atbalstīt Latvijas eksportu jomās, kas nav pakļautas sankcijām, vēsta Latvijas televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Ušakovs uzskata, ka grūti būs atgūt tirgu, kad sankcijas būs beigušās. "Eiropas Savienība (ES), veidojot savus tālākos plānus attiecībā pret Krievijas federāciju cerams, ka izmantos kā instrumentu diplomātiju, jo, kā redzams, sankcijas nestrādā kā instruments. Šajā situācijā, kad sankciju karš beigsies, ārkārtīgi svarīgi ir sagatavot visu, lai mēs varētu turpināt tirdzniecību un savstarpēji izdevīgas attiecības pēc iespējas ātrāk. Mēs nedrīkstam pazaudēt tās labās pozīcijas, kas mums bija. Brīdī, kad sankcijas beigsies, mums nāksies ārkārtīgi sīvi konkurēt ar visiem mūsu esošajiem partneriem ES," norāda Ušakovs.

Domes priekšsēdētājs uzsver, ka viņam Maskavā bija ļoti konkrēti un praktiski mērķi - rūpēties, lai Krievijā vairāk pērk mūsu zivju konservus, maizi un saldumus.

"Liekas, ka Ušakovam ir divi mērķi - pielaikot premjerministra togu un izmanot šo vizīti priekšvēlēšanu cīņā par balsīm, kā arī signāls, ko pašlaik raida Ušakovs ir skatīts Krievijas elitē, proti, kurā redz, ka vienotas ārpolitikas, ģeopolitiskās rīcības Latvijā nav," norāda ārpolitikas eksperts Kārlis Daukšts.

"Kaut ko panākt viņam ir diezgan minimālas izredzes - Ušakovs tomēr runā tikai par tām precēm, kuras tiek eksportētas uz Krieviju, bet netiek aizliegtas. Tālāko attīstību nenoteiks pilsētu nelieli veikaliņi, bet valstu attiecības un sankciju apjoms, kas būs saistīts ar ES rezultativitāti," turpina Daukšts.

"Visdrīzāk, ka Ušakova brauciens uz Maskavu tiešām ir tikai tāda priekšvēlēšanu aģitācija," atzīst Daukšts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas