Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ugunsdzēsēji svētku laikā aicina ievērot piesardzību

Lai svētku prieku neaptumšotu nelaimes gadījumi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina būt neuzmanīgiem un vērīgiem.

Tiem, kuri svētkus rīko mājās, VUGD atgādina, ka Ziemassvētku eglīte ir stingri jānostiprina, lai tā nevarētu apgāzties. Iededzot sveces, ir jāizvērtē, cik tas būs droši - vai svece ir droši nostiprināta, vai tuvumā nav viegli uzliesmojoši priekšmeti, vai svētku jūklī to kāds nevar apgāzt. Vēlams, lai katrā mājā būtu ugunsdzēsības aparāts un tas vienmēr būtu pie rokas. Ja tā nav, vismaz kādā lielākā traukā tuvumā pie vietas, kur tiek degtas sveces, būtu jāatrodas ūdenim, norāda VUGD.

Šie svētki īpaši gaidīti un mīļi ir bērniem, kuriem, atdarinot pieaugušos, arī pašiem gribas iedegt liesmiņas, padraiskoties ar brīnumsvecītēm. Tādēļ vecākiem svētku gatavošanas virpulī nevajadzētu piemirst par bērniem un ne mirkli neatstāt viņus bez uzraudzības. Tāpat jau pirms svētkiem būtu jāpārrunā ar bērniem, kad uguns liesmiņa var ne tikai sagādāt prieku, bet arī nest lielu postu.

Glābēji arī atgādina, ka, uzpošot māju svētkiem, nevajadzētu aizmirst ieviest kārtību arī lodžijās un uz balkoniem - tur reizēm tiek novietotas nederīgās mantas, tajā skaitā, vecas mēbeles. Augšējo stāvu kaimiņu pa logu nevērīgi izmesta degoša cigarete vai neuzmanīgi izšauta pirotehnika var nejauši iekrist lodžijā un, ja tur būs viegli uzliesmojošas mantas, var izcelties ugunsgrēks.

Ja plānots svētkos izmantot pirotehniku, tad tā jāiegādājas tikai oficiālās tirdzniecības vietās, lai būtu pārliecība par kvalitāti un drošību. Pirms pirotehnikas lietošanas rūpīgi jāizlasa instrukcija un jāievēro visi nosacījumi. Nekādā gadījumā nedrīkt ar pirotehniku ļaut rīkoties bērniem.

VUGD arī uzsver, ka pirms mājās rīkot svinības, jāpārdomā savu viesu un arī sava mājokļa drošību. Ja ciemosies bērni, ir jāizvērtē, kur viņi rotaļāsies, vai tā būs droša vide.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas