Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turpinās dzēšanas darbi nodegušajā veikalā Depo Rēzeknē

Joprojām turpinās dzēšanas darbi nodegušajā būvniecības preču veikalā Depo Rēzeknē, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Patlaban tiek dzēsti atsevišķas cilnes vietas jeb perēkļi, viņa skaidroja. Vītola norādīja, ka ir grūti prognozēt, cik ilgu laiku dzēšanas darbi vēl prasīs, jo platība ir ļoti liela. Notikuma vietā patlaban strādā 15 līdz 20 ugunsdzēsēji.

Vaicāta, vai netālu esošajā Rēzeknes upē aizvien atrodas absorbējošās bonas, lai novērsu piesārņojuma nonākšanu tajās, viņa skaidroja, ka VUGD uzdevums bija tās uzstādīt, bet tālāk par tām jau rūpējas Valsts vides dienests.

Kā ziņots, glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma sestdien plkst.2.43, bet plkst.10.38 ugunsnelaimi izdevās lokalizēt. Veikals Stacijas ielā 31 dega pilnā 13 500 kvadrātmetru platībā.

Rēzeknes pilsētas domes pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA sacīja, ka pašvaldība ir sazinājusies ar veikala ēkas īpašnieku un iespēju robežās mēģinās tam palīdzēt, tostarp, ar savu tehniku un citiem pieejamiem resursiem.

Viņš arī sacīja, ka pašvaldība centīsies palīdzēt veikala nodarbinātajiem. Tā uzturēs kontaktu ar veikala un ēkas īpašniekiem, kopīgi izstrādājot stratēģiju, kā risināt situāciju. Pozņakovs gan piebilda, ka patlaban ir pāragri runāt par konkrētu atbalstu.

Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Turpinās izmeklēšana, aģentūrai LETA norādīja policijā.

SIA Depo DIY piederošā manta nodegušajā veikalā Rēzeknē ir apdrošināta - notiek visu negadījuma seku apzināšana un tiks veiktas zaudējumu aplēses, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Matīss Rutks.

Uzņēmums sola darīt visu iespējamo, lai atjaunotu veikalu pilsētā. "Depo Rēzeknes veikalā strādā 93 darbinieki. Tā ir spēcīga, saliedēta, sastrādājusies profesionāļu komanda. Mēs meklēsim risinājumus, kā visiem kopā pārvarēt šo nelaimi," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Kozlovskis.

Rutks arī norādīja, ka ugunsdzēsēji veikalu sāka dzēst no ēkas puses, kurā atradās zoo nodaļa, bet diemžēl ēkā vairs nebija iespējams iekļūt.

Degusī veikala ēka pieder SIA Romans F. Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka patlaban nekādus komentāru sniegt nevar.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas