Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Tērauda tirgotājs Stemcor paudis gatavību iesaistīties Liepājas metalurga situācijas risināšanā

Premjerministram Valdim Dombrovskim (V) šodien bijusi īsa tikšanās ar tērauda tirdzniecības kompāniju "Stemcor", kas ir gatava iesaistīties AS "Liepājas metalurgs" problēmu risināšanā.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA pastāstīja, ka tikšanās noritējusi kopā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu un tās laikā premjers uzņēmuma pārstāvi Ralfu Openheimeru, kura ģimenei pieder "Stemcor" kontrolpakete, iepazīstināja ar situāciju "Liepājas metalurgā". Openheimers paudis gatavību iesaistīties uzņēmuma situācijas risināšanā. Apspriesta arī iespēja "Stemcor" pievienoties "Liepājas metalurga" kreditoru klubam. Panke pastāstīja, ka šis uzņēmums ar "Liepājas metalurgu" sadarbojas jau 17 gadus.

Jau ziņots, ka šodien paredzēta "Liepājas metalurga" Kreditoru kluba sanāksme, kurā tiks meklēti tālākās darbības nodrošināšanas risinājumi. Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš vakar žurnālistus informēja, ka "Liepājas metalurga" Kreditoru klubs ir ieinteresēts atrast veidus, kā uzņēmums varētu turpināt darbību, jo tikai tādā gadījumā kreditoriem ir cerības atgūt savus līdzekļus.

Āboliņš šodien telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" pauda, ka AS "Liepājas metalurgs" neizbēgami būs jāpiesaista stratēģiskais investors, un patlaban ir manāma investoru interese par šo uzņēmumu.

Kā ziņots, Valsts kase ir saņēmusi "Liepājas metalurga" vēstuli, kurā ir teikts, ka uzņēmums nespēs samaksāt aizdevuma pamatsummas maksājumu Itālijas bankai. "Liepājas metalurgam" 30.aprīlī Itālijas bankai jāmaksā 7 780 450 eiro jeb 5 468 130 lati. No šīs summas 6 128 456 eiro (4 307 103 lati) ir pamatsumma, bet 1 651 994 eiro (1 161 028 lati) - aizdevuma procenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas