Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Taurenes pagastā atsavinās zemi Gaujas tilta rekonstrukcijas vajadzībām

Saeima šodien trešajā, galīgajā, lasījumā pieņēma likumu, kas nosaka zemes atsavināšanu Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā Gaujas tilta rekonstrukcijas vajadzībām.

Tilta rekonstrukcija nepieciešama, lai paaugstinātu satiksmes drošību, iedzīvotāju drošu pārvietošanos Taurenē un uzlabotu autoceļa P30 seguma kvalitāti, kā arī vienmērīgu braukšanas ātrumu pa to.

Gaujas tilta pārbūves projekts uz valsts autoceļa P30 Cēsis-Vecpiebalga-Madona tiks realizēts, īstenojot valsts autoceļa P30 Cēsis-Vecpiebalga-Madona posma no 24.kilometra līdz 38.kilometram būvprojektu. Projekta īstenošanai nepieciešamā zemes gabala īpašnieks iepriekš nepiekrita pārdot valstij nepieciešamo zemes gabalu par taisnīgu atlīdzību atbilstoši SIA Biznesa konsultantu grupa veiktajam īpašuma novērtējumam, ko ir apstiprinājusi biedrība Latvijas Īpašumu vērtētāju asociācija.

Līdz ar to zemes gabals tiks atsavināts piespiedu kārtā, izmaksājot zemes gabala īpašniekam taisnīgu atlīdzību atbilstoši nekustamā īpašuma vērtējumam.

Minētā tilta Taurenes pagastā rekonstrukcijas projekts ir paredzēts Transporta attīstības pamatnostādnēs 2014.-2020.gadam, ko 2013.gada 27.decembrī apstiprināja valdība.

Tilts pār Gauju Taurenē uzbūvēts 1961.gadā un pašlaik atrodas avārijas stāvoklī - bojātas balstu un laidumu konstrukcijas - malējām sijām korodē konstruktīvais un nesošais stiegrojums, sairst balstu un siju betons, siju nestspēja samazinājusies par apmēram 40%. Brauktuves un ietvju konstrukciju tehniskais stāvoklis neatbilst satiksmes drošības prasībām, margu nestspēja neatbilst projektētajai slodzei. Nepieciešams novērst tilta brauktuves un nesošo konstrukciju bojājumus, kas var apdraudēt gājēju un autobraucēju satiksmes drošību, iepriekš skaidroja Satiksmes ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas